Watermeloen gazpacho met fetacrème
In Spanje ervaar ik een waar eetfestijn. Mooie vleeswaren, verse vis, olijven, kleine tapas hapjes met een lekker glas wijn. Tot diep in de nacht is het mogelijk om op terrassen hapjes te nuttigen met een zacht zomers briesje door je haren. Een eetcultuur met verfijnde smaken waar wij nog veel van kunnen leren. Wanneer je je in een detox kuur bevindt ga je back to basic met je voeding. Geen alcohol, vlees, granen. Dat is behoorlijk wennen en in het begin best zoeken naar lekkere recepten. Ik hoop je met deze site op weg te helpen, en ik denk dat deze Spaanse Watermeloen gazpacho met fetacrème een geweldige maaltijd is voor in je detox kuur.
Dus tover een klein beetje Spanje op tafel met deze Watermeloen gazpacho met fetacrème! Prima als voorgerecht, lunch of kleine hoofdmaaltijd.
Ingrediënten Watermeloen gazpacho met fetacrème voor 2 personen
Watermeloen gazpacho:
- 250 gram pitloze watermeloen in blokken (ongeveer een kwart watermeloen aan vruchtvlees)
- halve grote vleestomaat in stukken gesneden
- halve komkommer in grove stukken gesneden
- halve rode peper met zaden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel frambozenazijn
- blender of keukenmachine
Fetacrème:
- 30 gram feta
- 25 ml. geiten/ soja zure room
- 2 eetlepels geitenmelk
Opdienen:
- 25 gram geschaafde- of garneeramandelen
- 100 gram watermeloen in kleine stukjes
- kwart komkommer in kleine blokjes
- vers Himalaya zout en zwarte peper
Bereiden Watermeloen gazpacho met fetacrème
Blender de ingrediënten die hierboven staan bij Watermeloen gazpacho, zodat het een fijne brei wordt. Voeg een snufje zout en peper toe, even proeven…. en als je een glimlach op je gezicht tovert kan je de gazpacho in de koelkast zetten. Minstens een uurtje!
Voor de fetacrème brokkel je de feta in een schaaltje en roer je feta en zure room tot een gladde brei. Roer tot slot de melk erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Zet deze crème in de koelkast.
Haal na een uur de watermeloen gazpacho uit de koelkast. Rooster de amandelen zodat ze goudbruin worden. Verdeel de watermeloen en komkommerblokjes die je nog over hebt over 2 kommen. Giet de watermeloen gazpacho eroverheen en schep er een klodder fetacrème op. Garneer tot slot je koude soep met amandelschaafsel, wat olijfolie en Himalaya zout en zwarte peper.
Ik heb dit met vrienden gegeten als voorgerecht aan het einde van de zomer. We waren stil van de heerlijke smaak 🙂 Ik ben erg benieuwd hoe de Watermeloen gazpacho met fetacrème bij jou heeft gesmaakt. Laat je hieronder een berichtje achter?
Mocht je meer willen weten over suikervrij eten of een detox kuur? Neem dan hier een kijkje!
Haha, goed gezien! Dit was een klein probeer schaaltje, en smaakte inderdaad naar meer 😉 Met bovenstaand recept kan je 2 royale Hollandse soepkommen serveren. Hou je meer van chique en exclusief, tja dan kan je hele kleine amuze schaaltjes doen zoals op de foto, maar ik weet zeker dat er dan gesmeekt wordt naar meer, meer, meer!
Groeten, Nico
Beste Nico, die grote lepel naast de soep is toch wel de opscheplepel? Andes heb je maar een klein bordje van die heerlijke soep gemaakt. Dan lust ik wel 2 bordjes. Of 3…
Wimm