3 dagen sapkuur met DrDetoxBox – review

3 dagen sapkuur met DrDetoxBox - review over mijn ervaring van deze detoxkuur!

Een detox kuur met alleen sapjes is zo’n één tot twee keer per jaar een gezonde keuze. Het geeft je spijsverteringssysteem rust en je ontdoet jezelf van toxines waardoor je systeem weer ruimte krijgt om optimaal te functioneren. Zowel fysiek, emotioneel en mentaal reinig je jezelf. Nu kan je zelf sappen maken, kiezen voor gefermenteerde sappen uit de natuurvoedingswinkel of je kan tegenwoordig sappen thuis laten bezorgen. Eén van deze aanbieders is DrDetoxBox. In dit blog vertel ik je over deze sapkuur.

DrDetoxBox – 3 dagen sapvasten

DrDetoxBox biedt verse sappen aan die thuis worden bezorgd. Er is keuze uit losse sappen, een 3 daagse sapkuur of een detox kuur voor 5 of 7 dagen. Ik heb een 3 daagse sapkuur geprobeerd. In de detox box zaten naast 27 sapjes een instructieboekje met de ingrediënten van de sappen en de tijdstippen waarop je ze in neemt per dag. Super handig.

Ervaring met DrDetoxbox 3 dagen sapkuurIn de doos zaten voor elke dag 9 sapjes. Per dag waren er 3 shotjes van 60 ml en 6 flesjes van 250 ml.  De sappen zijn koud geperst wat wil zeggen dat er geen verhitting boven de 35 graden heeft plaatsgevonden en de nutriënten bewaard zijn gebleven. De sappen zijn 21 dagen houdbaar, prettig, daardoor hoefde ik niet direct aan de sapkuur te beginnen. De houdbaarheid komt door de High Pressure Process (HPP) technologie. Hierdoor wordt druk uitgeoefend op de sappen. 99,99% van de micro-organismen wordt gedood. Hoe lang de nutriënten bewaard blijven, daar lees ik verschillende berichten over. In rauw sap zijn de voedingsstoffen in een paar dagen verdwenen, maar of dat bij HPP sappen ook het geval is, zijn nog geen harde data van.

In de bijsluiter staan tot slot tips hoe je je voeding kan afbouwen voor de sapkuur en weer opbouwen na de sapkuur. Ook wordt van elke sap weergegeven welke en hoeveel ingrediënten er in zitten. Kortom: erg makkelijk, je staat niet zelf uren te persen en hebt de hele kuur direct in huis!

Mijn ervaring

Ik heb de 3 dagen sapvasten kuur gedaan, van zondag tot en met dinsdag. Ik heb 2 dagen afbouw gedaan van mijn eetpatroon. Een goede voorbereiding is het halve werk! Eén van de afbouwdagen zag er zo uit:

Ontbijt: Geitenyoghurt, noten, kiwi. Lunch: salade met komkommer, feta, avocado, tonijn, tomaat, paprika. Een appel tussendoor. Avondeten: zelfgemaakte spinaziesoep met prei en kikkererwten en gist- en suikervrije bouillon. Geen koffie…. wel kruidenthee 🙂

Ervaring met drie dagen sapkuur van Dr Detox boxDe box kwam netjes per post op de juiste dag gekoeld aan. De eerste sapdag vloog voorbij. Elk sapje had zijn eigen lekkere smaak en het viel me op dat het veel sapjes waren. Ik had geen behoefte aan eten en dronk naast de sapjes kruidenthee. De kuur was prima vol te houden, was niet saai door alle verschillende sapjes op een dag en ik had geen honger. Wat mij wel opviel was dat de sapjes bijna allemaal 50% of meer fruit bevatten, per dag goed voor zo’n 150 koolhydraten. Daardoor vond ik de sapjes veel te zoet. De dagen vlogen voorbij en het was heerlijk tijd over te hebben voor andere dingen, want ik was niet bezig met koken en boodschappen. Het zette me wel weer tot nadenken over welke rol voeding heeft in mijn leven, een mentale detox dus!

Kortom: wil je kant en klare sapjes thuis bezorgd of een korte sapkuur ter kennismaking dan is DrDetoxBox een optie. Ik merk dat ik de kurkumashots (het eerste sapje van de dag) zeker vaker ga bestellen. Dat is het voordeel, je kan sapjes ook los bestellen. Meer weten over DrDetoxBox? Bestel hier je Box en krijg zelfs 15% korting als je kortingscode ILOVEDETOX gebruikt, geldig tot en met 6 januari 2019!

Wil je echt ontgiften dan raad ik een kuur aan met alléén groentesappen zoals die van Demeter (zie review) en ondersteunende middelen te gebruiken. Stuur me een bericht voor meer info over welke kuur het beste bij jouw behoefte past en informeer naar de mogelijkheden van een begeleide detox sapkuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *