De dag beginnen met een vers gemaakte sap met je slowjuicer of sapcentrifuge is een cadeau voor je gezondheid en werkt de hele dag door. De voordelen van vers gemaakt sap zijn eindeloos, het geeft een energieboost, zit vol voedingsstoffen en verbetert je huid: je huid gaat echt stralen!
Het smaakt niet alleen heerlijk maar is ook een snelle manier om al het goede van groenten tot je te nemen. Een glas sap is in 10 minuten opgenomen door je lichaam en geeft een snel een geconcentreerde dosis voeding. Een sap verwerken gaat sneller in je lijf dan het verwerken van 2,5 kilo groenten! Heb je weinig tijd, juice dan voor een paar dagen en vries het sap in. Zondag is mijn juice dag, dan verwerk ik een hele berg groenten en fruit en kan ik er weer een week tegen aan.
Begin liever niet aan āversā sap uit de supermarkt. Deze sappen zijn vaak gepasteuriseerd waardoor alle goede voedingsstoffen zijn verdwenen. Ook zie je vaak toegevoegde suikers, gemaakt uit concentraat of chemische toevoegingen wat zogenaamd de smaak of houdbaarheid ten goede komt. Ik neem je graag mee voor een SUPERMARKTSAFARI om etiketten te lezen.
Rood sap zit vol met anti-oxidanten. Meer weten over de heilzame werking van ROOD? Lees het hele artikel HIER.
Recepten voor rood sap
Hieronder 4 recepten voor rood sap, allen voor Ć©Ć©n portie rood sap. Deze recepten voor rood sap zijn te maken met een slowjuicer of sapcentrifuge. Het verschil tussen deze 2 lees je hier. Aandachtspunten voor juicen lees je in dit artikel! Zorg bijvoorbeeld altijd voor meer 65%Ā aan groenten, anders vlieg je naar het plafond door de suikerpiek. Sweet harmony is dus lekker voor een keer, maar zeker niet elke dag! š
Red Devil
- 2 grote tomaten
- Handje spinazie
- 3 stengels bleekselderij
- Halve venkel
- 2 knoflookteentjes
- Halve theelepel cayenne peper
Simply healthy
- 2 tomaten
- 3 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 1 gepelde limoen
Sweet harmony
- 3 kleine rauwe bietjes
- 2 rode appels
- 200 gram bramen
- 1 cm verse gember
Glass of Strength
Uit het boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel van Jacqueline van Lieshout.
- 1 gepelde limoen
- 2 rode appels
- 2.5 centimeter broccoli stronk
- 1 stengel bleekselderij
- 1 klein rauw bietje
- 1 stukje komkommer van 3 centimeter