4 patronen die je gezonde voornemens in de weg staan

I Love Detox inspiratie: 4 patronen die je gezonde voornemens in de weg staan

Je wilt afvallen, gezonder leven, een stralende huid of je wilt een sexy lijf. Daar zijn ze weer, de gezonde voornemens! Voor de zomervakantie misschien, of in het nieuwe jaar? Vaak weet je heel goed wat je kan doen om gezonder te leven (misschien met wat hulp van een detox coach zo nu en dan šŸ˜‰ ) Waarom lukt het soms dan niet om je goede gezonde voornemens vol te houden, waarom voelt dat zo rot? Hier 4 patronen die je wat meer mag loslaten. Zodat je goed voor jezelf kan zorgen en tegelijk wat liever voor jezelf kan zijnĀ šŸ’–

Perfectionisme

I Love Detox inspiratie: 4 patronen die je gezonde voornemens in de weg staanDe enige manier om gewicht te verliezen en positieve voedingskeuzes te behouden is om te genieten van je voeding! Als je jezelf van alles ontzegt zul je denken in termen als ā€œmag nietā€. Als je een keer deze regels niet naleeft ā€œben je niet goed bezigā€, je voelt je gevangen of zelfs negatief. Soms met een vreetbui tot gevolg.

Wees realistisch met je gezondeĀ voornemens, doeĀ niet alles in Ć©Ć©n keer: meditatie, afvallen, tijd voor jezelf, sporten. Voor de Ć©Ć©n werkt afkicken cold turkey, voor de ander is afbouwen effectiever. Begin eens met gezondere keuzes in je boodschappen of uit eten. Laat je goed informeren, volg niet elke trend. Zodoende creĆ«er je een stevige basis met langdurig effect!

Schuldig voelen

Probeer bij elke maaltijd of boodschap een gezonde, bewuste keuze te maken. Dat is alles. Lukt het een keerĀ niet, heb je de voorbereiding gemist of kon het niet anders… dan is dat zo. Het heeft geen zin om jezelf daarvoor te straffen, je waardeloos of schuldig te voelen. Een ā€œ cheatdayā€ vind ik dan ook compleet misplaatst. Het hoort bij het proces naar een andere leefstijl, dat is vallen en opstaan. Grijp de volgende dag weer een gezond ontbijtje, doe op tijd je boodschappen en kijk of er ruimte is voor je sport. Wees lief voor jezelf!

I Love Detox inspiratie: 4 patronen die je gezonde voornemens in de weg staanWeegschaal is wet

Focus je op gezondheid, in plaats van kilo’s . Een crashdieet zorgt dat je in korte tijd afvalt. Je eet te weinig en vaak onvoldoende voedzaam. Wanneer je overstapt op pure voeding, zonder zakjes pakjes of toegevoegde suikers gaat innerlijk en uiterlijk veel veranderen. Je huid gaat stralen, je hormonen komen in balans, je gaat veel energie ervaren, je spijsvertering komt tot rust en ook je seksleven kan een boost krijgen šŸ˜‰ . Gewichtsverlies wordt een geweldig neveneffect naast de energieboost die je gaat ervaren.

Calorieƫn tellen

Stop met calorieĆ«n tellen, focus je op onbewerkte, pure voeding. Wat heb je liever: calorieĆ«n vanĀ een liga of een handje noten? Een bewust eetpatroon begint in de supermarkt. Heb je jezelf wel eens afgevraagd waar je voeding vandaag komt, of hoe het is gemaakt? Wat betekenen de ingrediĆ«nten achterop? Snap je niet wat er in de ingrediĆ«ntenlijst staat: neem het niet! De natuur heeft zoveel mooie producten om heerlijk mee te koken. Een supermarktsafari kan een uitkomst zijn om meer inzicht te krijgen in voedingsmiddelen. Zeker omdat verborgen suikers vaak een grote aanwezigheid hebben in onschuldig lijkende voeding of drankjes.

En hoe houd jij jeĀ voornemens vol? Fijne dag Ā šŸŒ·

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *