5 inspirerende detox films

5 inspirerende detox films uitgezocht door detoxcoach Nico van Rossum. Laat je inspireren, motiveren, informeren en vermaken met deze film over voeding, gedrag, lifestyle, en gezondheid. Enjoy!Inspirerende detox films, ik ben er dol op. Films die net even dieper in gaan op voeding, gedrag (!), sapkuren, gezondheid of ontspanning. Ook films die bijvoorbeeld meer vertellen over wat ontgifting is, en hoe je dat doet.  Ik heb er inmiddels veel gezien en wil graag 5 inspirerende detox films met je delen omdat deze veel indruk hebben gemaakt. Tja, indruk, soms zat ik geïrriteerd op de bank ” oh de wereld vergaat” en vaak zat ik vol inspiratie en energie te kijken om vervolgens nog gemotiveerder aan de slag te gaan met een healthy lifestyle. Dus hou je vast, ga met die wortel op de bank zitten en be inspired! Aanvullingen, ik ben benieuwd! Oja, de films die ik heb gezien, waren in het Engels, so you know.

1. Hungry for change (2012)

Inspirerende detox films vind je op I Love Detox van Detoxcoach Nico van Rossum. Sit back, relax and be inspired!Deze film is gemaakt door mijn inspirators van Foodmatters waarbij tal van experts in gaan op hoe afvallen nou in elkaar zit, welke (valse) beloftes de voedingsindustrie maakt over vetvrije producten en hoe je steeds maar weer in een vicieuze cirkel zit als het om afvallen gaat. Calorieën tellen en vet arm eten is niet het antwoord!

Deze film geeft je genoeg tips hoe je in de supermarkt kan letten op etiketten, hoe je je eigen controle op je boodschappen terug krijgt en belangrijk, hoe je weer voedzaam kan eten. Hungry for change kan je zien op fmtv.com, als je je aanmeldt voor gratis 10 dagen films kijken. Fragmenten zijn via youtube te zien ( helaas niet de hele film). Eerst de trailer zien, klik hier! Foodmatters ( vergelijkbare film) is wel op Netflix te zien!

2. Fat, sick and nearly dead (2010)

Inspirerende detox films vind je op I Love Detox van Detoxcoach Nico van Rossum. Sit back, relax and be inspired!Deze film gaat over de reis die de Australische Joe heeft gemaakt met gezondheid. 50 kilo te zwaar, auto immuunziekte, hij is ten einde raad. In de film laat Joe op een toch wel grappige manier zien hoe hij zijn eigen lichaam, zonder medicijnen, kan genezen! Met een juicemachine in zijn hand gaat hij de uitdaging aan 60 dagen alleen eigen gemaakt groen sap te drinken. Niet thuis, nee, tijdens een reis door Amerika om daar gesprekken aan te gaan met andere mensen met overgewicht. Sommigen gaan zelfs meedoen.

Prachtige film, aangrijpend, grappig, motiverend en inspirerend! Te zien op Netflix of youtube. Zie hier de trailer!

3. The Gerson Miracle (2004)

inspirerende detox films. Aanrader voor informatie over ontgiften, mind-set, afvallen en weer een gezond lijf krijgen.Goh wat was ik wild van deze film toen ik hem had gezien. Wat Amerikaans en overdone, ok, maar wat een krachtige boodschap zit er in deze film. Waar het over gaat, in de  20-er jaren ontdekte dokter Gerson dat kanker en chronische ziekten het resultaat waren van een slecht functionerend immuunsysteem. Dit door het ophopen van gifstoffen in het lijf en het tekort aan voedingsstoffen uit voeding. Hij ontwikkelde een kuur met een overdaad aan groenten ( sappen), tot 10 kilo per dag, en een leverdetox. Ook als je geen chronische ziekte of kanker hebt is het een bron van inspiratie over het zelfhelende vermogen van het lijf. Trailer en de film zie je hier.

4. Dirt (2009)

Dry the movie. Een van de 5 inspirerende detox films. Inspirerend, informerend, vermakelijk en shockerend. Aanraders van Nico van Rossum, Detoxcoach bij I Love DetoxDe grond waar we op lopen, wel eens over nagedacht wat daar allemaal in groeit en leeft? Of juist tegenwoordig niet meer? De grond geeft ons voedsel, onderdak, bloemen, kleur, stabiliteit, medicijnen… alles wat we nodig hebben om te overleven. Door de intensieve (land) bouw wordt de grond armer qua voedingsstoffen en meer uitgeput. Deze film neemt je mee in de geweldige eigenschappen van ” dirt”, welke gevolgen de overpopulatie en overbemesting hebben op onze grond en welke alternatieven er zijn. Dus kom niet aan met ” een tomaat is een tomaat qua voedingsstoffen”. Er zijn wel degelijk verschillen door de grond! Boeiende docu, misschien niet meteen over detox, wel over helende voeding. Trailer, en film!

5. Super Juice me (2014)

Super Juice Me - Jason Vale. inspirerende detox film over de helende werking van sappen op je immuunsysteem. Een van de aanraders van Nico van Rossum, detoxcoach bij I love DetoxDoor de vervuiling in bijvoorbeeld de lucht, van medicijnen, in voedsel en de grond kan je immuunsysteem behoorlijk aangetast zijn. Veel mensen nemen medicijnen, tegen de symptomen, maar voelen zich vaak slechter daardoor. Jason Vale, een hysterische Engelsman, is gek van juicen.  Hij gaat in deze film 8 mensen met 22 verschillende chronische ziekten ( zoals astma, cholesterol, ziekte van Crohn, hormonale disbalans)  helpen. In 28 dagen gaat hij middels juicen laten zien wat voedzame, eigengemaakte sappen voor invloed hebben op je immuunsysteem. Uiteraard weer een succes story haha, daarom een motiverende film om zelfgemaakte groentesappen te omhelzen. Trailer hier, docu hier.

Nou, ik ben benieuwd of je één van de inspirerende detox films hebt gekeken en wat jij er van vond! Let me know! En als je nog vragen hebt over een op maat gemaakte detox kuur voor jezelf, mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *