Avocado kiwi smoothie met appel en spinazie

Avocado kiwi smoothie met appel en spinazie. Voedzaam lekker detox ontbijt

Gevarieerd eten is oh zo belangrijk in je voedingspatroon. Toch heb ik er een handje van soms te blijven hangen in een paar top recepten. Al heb ik hier een hele website met lekkere recepten, er zijn een paar detox recepten waar ik steeds naar terug keer. Laatst was ik zo zat van de geitenyoghurt als detox ontbijt, het werd tijd voor een nieuw ochtendritueel: smoothies! Deze detox smoothie staat vanaf nu in mn verslavingslijstje ūüėČ , wauw wat is deze lekker zoet en romig! Het proberen waard.

Makkelijk detox smoothie ontbijt? Kies voor Avocado kiwi smoothie met appel en spinazieVoeg eens een avocado toe aan je smoothie. Net als banaan heeft ook een avocado veel vezels. Een avocado heeft tot wel 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels in zich. En tja vezels, die zijn belangrijk voor een soepele stoelgang en het opnemen van voedingsstoffen. Avocado bevat naast gezonde vetten ook belangrijke voedingsstoffen zoals b√®tacaroteen ( die in je lijf tot vitamine A wordt omgezet) en vitamine E.¬†Avocado’s zijn daarnaast rijk aan antioxidanten die lute√Įne bevatten, die de gezondheid van je ogen beschermt en een gezonde, jeugdig ogende huid onderhouden. Overtuigd om eens een avocado te verwerken in je detox ontbijt? Hup, aan die slowjuicer en op naar een fitte dag!

Ingredi√ęnten¬†avocado kiwi smoothie met appel en spinazie, 750 ml

  • 2 rode zoetzure appels m√©t schil (ik heb Pink Lady gebruikt) goed gewassen en in stukken gesneden
  • 6 stengels bleekselderij, goed gewassen
  • 2 kiwi’s zonder schil
  • 1 avocado ontdaan van pit en schil
  • 2 grote handen spinazie
  • 2 el citroensap
  • Slowjuicer/ sapcentifuge
  • Blender

Bereiden avocado kiwi smoothie met appel en spinazie

Detox ontbijt smoothie: Avocado kiwi smoothie met appel en spinaziePers de appels, bleekselderij en kiwi’s in de slowjuicer of sapcentrifuge. Ik heb gekozen voor een slowjuicer, zie dit artikel. Doe het sap in de blender, samen met 2 grote handen spinazie, wat citroensap en het vruchtvlees van de avocado. Laat de blender flink draaien tot er een soepele groene ontbijtsmoothie ontstaat.

Ik had genoeg smoothie voor 2 grote glazen. Handig om mee te nemen voor een ontbijt onderweg of een lekker momentje in de ochtend bij het wakker worden. Hoe heeft deze ontbijt smoothie je gesmaakt?

Smaakt een ontbijtje met avocado naar meer? Probeer deze smoothie eens met avocado, gember en citroen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *