Balancing face oil, puur biologische gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging zonder toegevoegde chemische troep? Probeer deze pure gezichtsolie van Skinfoods: Balancing face Oil. Detox je huid!

In mijn zoektocht naar pure gezichtsolie is heel wat voorbij gekomen. Jojoba olie, avocado olie, sheabutter. Vorig jaar kwam ik op het vegan festival Viva Las Vegas Judith Krauwel van Skinfoods tegen. Een bevlogen vrouw die met Skinfoods haar eigen pure plantaardige natuurverzorgingsproducten lijn heeft ontworpen. Ik ben haar gezichtsolie Balancing Face Oil gaan gebruiken. Een prachtig product van een prachtig bedrijf. Ik deel graag mijn ervaring met je!

Waarom geen Nivea maar pure huidverzorging?

Balancing face oil, natuurlijk voedende gezichtsolie! I Love Detox gaat voor pure huidverzorging zonder chemische toevoegingen, parabenen of geurstoffen. Laat je inspirerenJe huid, je grootste orgaan, beschermt je lijf tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, warmte of kou. Elke huidcel heeft net als al onze lichaamscellen een zeer verfijnde stofwisseling. Aanvoer van zuurstof en voedingstoffen, afvoer van afvalstoffen. Ook zweet en talgklieren werken samen aan de productie van de Hydro lipide film van de huid. Dit is een systeem om de huid soepel en gehydrateerd te maken en te houden. Zweetklieren regelen de temperatuur en voeren o.a. de afvalstoffen af.

Maar je huid komt dagelijks ook in aanraking met gifstoffen. Vervuilde lucht of stoffen en alles wat we er maar op smeren. Denk aan haarverzorging, crème, tandpasta, deodorant, nagellak, removers, afwasmiddel, wasverzachter….. Dit komt terug in je bloedbaan.

Veel van deze  “verzorgingsproducten” (zo’n 90%) zijn gemaakt van aardolie en bruinkoolteer. Je smeert dus eigenlijk een laagje plastic op je huid. Vaak zit er maar 2% werkzame stof in en om het smeerseltje lang houdbaar te maken worden er door 99% van de cosmeticafabrikanten chemische conserveermiddelen gebruikt. Vaak gaat het om families van de parabenen (me- thyl-, ethyl-, propyl-, butyl-). Chemische stoffen die je hormoonhuishouding in de war kunnen schoppen en mogelijk borstkanker veroorzaken!

Balancing Face Oil

Natuurlijk voedende en zelfs eetbare gezichtsolie van Skinfoods: Balancing face Oil. Mijn favoriete verzorging en hier lees je waarom!Judith Krauwel van Skinfoods werkte bij de grootste fabrikant van persoonlijke verzorging als productontwikkelaar en -onderzoeker. Zij zag hoe verzorgingsproducten zijn samengesteld. Van daaruit groeide de behoefte om een pure, plantaardige en biologische verzorgingslijn te ontwikkelen. Na 23 jaar productontwikkeling R&D personalcare (multinationals) ontstond haar eigen bedrijf.  Skinfoods maakt 100% raw verzorgingsproducten. Dat betekent biologisch, onbewerkt, zonder toevoegingen, zoals de natuur het bedoeld heeft. Tal van mooie verzorgingsproducten heeft ze ontwikkeld, ik laat je kennis maken met Balancing Face Oil.

Deze olie voor dag en nacht bevat alleen 7 plantaardige, biologische en eetbare oliën:

  • Saffloerzaadolie
  • Hazelnootolie
  • Druivenpitolie
  • Macadamia olie
  • Argan olie
  • Walnootolie
  • Hennepzaadolie

De olie zit in een klein, donker glazen flesje van 20 ml met druppelsysteem. Ideaal, anders is het flesje zo leeg en nu doe je er lekker lang mee! De geur is kruidig maar blijft niet hangen. De olie trekt snel in. Juist dat maakt de olie voor mij zo fijn. Avocado olie, jojoba olie… heerlijk hoor maar gegarandeerd vlekken op mijn kleding of de hele dag een vet hoofd. Bij deze Balancing Face Oil heb je daar geen last van. Voor een heerlijke soepele en zachte huid merk ik. Wil je geen vage chemische crème, probeer dan eens deze pure plantaardige olie. Hij kost €9,95 en is alleen te bestellen online bij Skinfoods.

Een flesje Balancing Face Oil van Skinfoods winnen? Klik hier voor kans op een gratis exemplaar RAW gezichtsverzorging van Skinfoods!

Bronnen: artikel gif_in_onze_cosmetica-r.-van-den-berg, skinfoods, sciencedirect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *