Groene sapjes met detoxkuur – boekreview

Groene sapjes met smoothies en detox kuur. Boekreview

Hier een boekreview van een oldy, die ik maar blijf terugpakken uit de boekenkast: Groene sapjes: gezonde drankjes van groente en fruit. Ken je dat, een kast vol receptenboeken, en je pakt eigenlijk altijd dezelfde boeken? Dat heb ik met dit kookboek vol groene smoothies en sappen voor de sapcentrifuge, slowjuicer of blender. Hoog tijd voor een review!

Groene sapjes, gezonde drankjes van groente en fruit

Dit receptenboek Groene sapjes dateert uit 2014 en is geschreven door Fern Green (toepasselijke achternaam 😉 Zij is voedingsstyliste en schrijver en stelt zelf haar recepten samen. Ze heeft inmiddels vele kookboeken geschreven zoals deze, Nog meer groene sapjes, Eiwitrijk (nog een van mijn toppers) en binnenkort verkrijgbaar Gezonde thee.

Het sapjes kookboek heeft een zeer informatieve inleiding. Ze schrijft bijvoorbeeld over 5 voordelen van groentesapjes en smoothies:

  • Groene sapjes met smoothies en detox kuur. Boekreviewreinigen en ontgiften je lichaam, ze brengen je zuur- en alkaline peil in evenwicht. Dit helpt ziektes voorkomen;
  • verlagen je dagelijkse dosis cafeïne door op een natuurlijke manier energie te geven;
  • aantrekkelijke manier om kinderen hun groenten te geven;
  • laten je makkelijker afvallen doordat je je tussendoortje of maaltijd vervangt. De antioxidanten en fytochemische eigenschappen geven je energie;
  • zuiveren je bloed omdat ze boordevol vitaminen, enzymen en chlorofyl zitten.

Het verschil tussen sappen en smoothies en het verschil tussen sapcentrifuge, slowjuicer en blender (of zie mijn artikel daarover) worden beschreven. Tot slot lees je in de inleiding over verschillende supergroenten de je kan verwerken in de groene sappen, zoals basilicum, groene paprika of waterkers. Per groente lees je welke gezonde eigenschappen ze hebben. Door deze extra informatie te geven is dit boekje voor mij een detox inspiratiebron!

Recepten Groene sapjes

Groene sapjes boekreview met stomheid en groene sappen. Op en top Detox!Na de inleiding volgen 24 sapjes, 32 smoothies en 10 shots/ melk van noten en zaden. Elk recept beschrijft de smaak: zoet, beetje zoet, zoetzuur, hartig, verfrissend, aards, pittig.

Met een mooi plaatje staan links de ingrediënten. Rechts staat het plaatje van het eindresultaat met een tekst over de werking bijvoorbeeld: ” Dit sapje is een natuurlijk opwekkend middel, bevordert de spijsvertering en helpt je geest helder te worden”. Daaronder staat in steekwoorden de werking bijvoorbeeld Ontgift, Versterkt immuunsysteem Stimulerend.

Groene sapjes van Fren Green. Een kookboekje vol detox sappen en sommaties voor tijdens een detox kuur.Ik ben fan van dit boekje omdat er veel verschillende typen sapjes in staan, weinig tekst in staat en duidelijk aan wordt gegeven wat de werking is van de sapjes. Ook beschrijft ze een detox kuur van 7 dagen met sapjes en smoothies. Wel vind ik veel drankjes wat zoet. In een detox kuur zou ik aanraden de drankjes minstens met 60% groenten te maken. Dit houdt je suikerspiegel wat constanter en weerhoud je daardoor van suikerpieken of -dipjes.

Groene sapjes is verkrijgbaar bij Bol.com voor €12,50 en kan je hier verkrijgen. Alvast een recept proeven? Deze voedzame groene ontbijtsmoothie is een absolute aanrader!

Gezonde voeding heeft invloed op ons energieniveau, geeft ons een positievere kijk op het leven en zorgt dat we goed in ons vel zitten. Een detox kuur is daarom een mooie start van jouw nieuwe gezonde leefstijl. Om het vol te houden en daadwerkelijk een verandering in eetpatroon en leefpatroon te bereiken raad ik je een begeleide kuur aan, zie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *