Boerenkool 69 recepten met boerenkool – Recensie

Detox kookboek inspiratie: Boerenkool 69 recepten. Kookboek boordevol inspiratie voor sappen voor in de slowjuicer en sapcentrifuge en gezonde salades. Detox proof!

Detox kookboek recensie: Boerenkool 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten

Dille en Kamille. Wat een heerlijke winkel om te struinen. Op zoek naar niets, maar ik vind altijd teveel leuke dingetjes die ik niet kan laten liggen. Laatst was ik met mijn moeder hier weer eens aan het shoppen. Ik had mijn handen al weer vol en ja, ik zag dit frisse kookboekje staan: Boerenkool 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten. Hup, mee en eens wat detox inspiratie halen uit boerenkool!

Boerenkool 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten

Ken je het boekje groene  sapjes? Dit boek heeft dezelfde layout: dikke kartonnen kaft, duidelijke, frisse voorkant. Het boek start met de inleiding over boerenkool. Samengevat:

  • I Love Detox inspiratie: Boerenkool 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten. Kookboek boordevol sappen en salades. Detox proof!Risico verlagend: boerenkool bevat 50 flavonoïden die anti-oxiderende en ontstekingsremmende effecten combineren. Minder kans daardoor op kanker en COPD.
  • Ontstekingsremmend. Boerenkool is zeer rijk aan vitamine K en omega 3.
  • Goed voor hart en bloedvaten. Boerenkool werkt cholesterol verlagend.
  • DETOX! Chlorofol ( wat in alle groene bladgroenten voorkomt) zorgt voor een goede spijsvertering en helpt gifstoffen afvoeren.
  • Gewichtsverlies. Boerenkool heeft weinig calorieën en de glucosinolaten ( verbindingen die zwavel bevatten) zorgen ervoor dat er minder vet in je lijf wordt opgeslagen.

Het kookboek vertelt vervolgens verder over de verschillende soorten boerenkool. Helaas zijn niet alle soorten even makkelijk verkrijgbaar. Daarna komen er tips over het bewaren en klaarmaken.

Van sappen, salades, soep, pesto, loempia’s tot curry

Kookboek recensie: Boerenkool 69 recepten. I Love Detox inspiratie!Dan komen we aan bij de gerechten! Eerst 25 sappen, te maken in blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Wat een geniale combinaties. Wat dacht je van een smoothie met boerenkool, cacao, dadels, tahini, banaan, kaneel en amandelmelk? Of een verse sap uit de slowjuicer of sapcentrifuge van boerenkool, koriander, citroengras, tomaten, bleekselderij en een rode chili peper? Bij elk sapje staat welke goede eigenschappen er in zitten. Vervolgens staan er 44 gerechten in het boek met boerenkool. Wat dacht je van een salade met bietjes, boerenkool, pijnboompitten en feta? Of een, verantwoorde, chocoladecake met boerenkool?

I Love Detox inspiratie: kookboek recensie Boerenkool 69 receptenIk kan wel blijven doorgaan. De recepten zijn voor mij een verrassing. Ik kende boerenkool alleen als stamppot. De recepten zijn simpel, er is weinig tekst en mooie heldere plaatjes. Een lust voor het oog, weinig gezwam.

Dit kookboekje is zeker geschikt voor je detox kuur en heeft voor mij weer nieuwe deuren geopend. Hier een detoxsapje uit het boek, dan kan je zelf eens ervaren hoe het proeft. Of je kan het boekje kopen, Boerenkool 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten. Geschreven door Amelia Wasiliev, en kost €12,50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *