Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango

Detox avondmaaltijd recept Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango. Winter gerecht voor tijdens je detox kuur!

Eindelijk is het weer winter, echt winter. Omdat we net het nieuwe jaar zijn begonnen, zijn er veel stoere, enthousiaste dames en heren begonnen aan hun detox kuur. Gelukkig hoef je niet op een wortel te knagen tijdens de detox, zeker niet in de winter. Daarom hier een voedzame, stevige detox maaltijd met een zomerse twist: Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango. Snel klaar te maken en oh zo lekker!

Boerenkool inspiratie: Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango. Ideaal detox avondeten voor in de detox kuur.Waarom een detox maaltijd? De ingrediënten zijn voedzaam en er komt geen geproduceerd voedsel aan te pas. Laat staan toegevoegde geraffineerde suikers of E621. Boerenkool werkt ontstekingsremmend en heeft een cholesterol verlagende werking. De zoete aardappel heeft een lagere Glycemische Index dan de normale aardappel en geeft daarom minder bloedsuikerpieken omdat de energie langsaam wordt afgegeven aan het bloed. En mango? Is zoet en daarom met mate geschikt in een detox kuur. Mango’s zitten vol magnesium en verlagen de bloeddruk. Mango’s zijn rijk aan vezels, 150 gram zorgt al voor 12% van je vezels per dag.

Benodigdheden Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango voor 3-4 porties

  • 1 kilo zoete aardappels, niet geschild wel in kleine stukken gesneden
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 150 ml kokosmelk ( zonder rare toevoegingen)
  • 250 gram verse mango, gesneden in kleine blokjes
  • 2 eetlepels Caribbean Spice van Euroma Jonnie Boer
  • Grote pan
  • Stamper

Bereiden Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango

Detox avondmaaltijd recept Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango. Winter gerecht voor tijdens je detox kuur!Kook de zoete aardappelen in ruim water, na 10 minuten koken voeg je de boerenkool toe. Laat het nog 15 minuten koken tot de aardappels zacht zijn. Giet het af, voeg de kokosmelk toe en stamp het geheel. Je zult de schillen van de zoete aardappel er nog doorheen zien, dat is het voedzaamste deel van de aardappel en is erg lekker. Gewoon meestampen dus. Zet de stamppot terug op een laag vuurtje. Voeg tweederde van de stukken mango toe en de kruiden en roer het goed door elkaar. Even proeven, heeft het meer kruiden nodig? Serveer en garneer met de overgebleven stukjes mango en wat kruiden indien nodig. Ik was verrast door de zoete en hartige smaak, hoe is het jou bevallen? Dit recept is op basis van het recept van Jonnie Boer, Original Spices.

Wil je online begeleiding tijdens je detox kuur? Informeer eens naar de mogelijkheden. In 30 dagen af van je suikerverslaving en weten en ervaren wat échte voeding is.

4 thoughts on “Boerenkool stamppot met zoete aardappel en mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *