Buitenmarkt App. Support your locals!

Detoxcoach Nico van Rossum

Wil je vers en gezond eten en wil je weten waar je groente en fruit vandaan komt? Wil je meer seizoensproducten eten? Ga eens naar een lokale boer, teler of imker via de Buitenmarkt app!

Een supermarkt is verplicht aan te geven waar zijn groente en fruit vandaan komt. Aardbeien uit Spanje? Asperges uit Peru? Alles kan tegenwoordig het hele jaar rond. Maar vind je het fijn om biologische producten te eten waarvan je de herkomst weet, dan is bij een lokale boer kopen een goed alternatief voor de supermarkt. Je ziet letterlijk waar je voeding vandaan komt zonder dat het 1000-en kilometers heeft gereisd om op jouw bord terecht te komen. Een stuk verantwoorder dus!

Hoe vind ik die dichtsbijzijnde boer?

Buitenmarkt app,, ideaal om snel een locale boer te vinden die zijn biologische waar verkoopt Vaak hoor ik via via dat er ergens een imker in de buurt zit. Of rijd ik tijdens mijn werk langs een bord “verse eieren”. Maar hoe weet ik waar ik boeren kan vinden met hun waar? Met de Buitenmarkt app vind je verschillende typen boeren met hun producten. Zoekopties in de app zijn op plaats of postcode maar ook op producten. Denk aan eieren, vlees, vis, granen, kruiden, honing, jam, zuivel, groente en fruit. Per boer, teler of imker staan contactgegevens en een korte beschrijving van hun bedrijf en/ of openingstijden. Laat je niet afschrikken door initiatiefnemer Reddy, van de zonnebloemolie. De app pretendeert onafhankelijk te zijn.

Veel van deze boeren, telers of imkers doen ook mee aan open dagen zodat je eventueel met je kinderen een leerzaam en lekker uitje hebt. Een leuke ontdekkingstocht bij jou in de buurt kan starten, support your locals! Download ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *