Chia pudding met kokos en vruchten compote

Chia pudding met kokos en vruchten compote. Voedzaam detox ontbijt of lekker als verantwoord toetjeHeb jij elke dag weer nieuwe inspiratie voor een (drink) ontbijt? Er zijn zoveel opties, ik heb er eerder al een post over geschreven: Detox ontbijt tips, lekker voedzaam. Nu ik een maand strak aan het detoxen ben én lactose vrij eet, ben ik op zoek gegaan naar nieuwe ontbijt ideeën. Van blinde paniek ” ojee wat moet ik zonder mijn geitenyoghurt” ben ik nu helemaal blij met de groene smoothies afgewisseld met een chia pudding. Deze Chia pudding met kokos en vruchten compote is een aanrader! Gebruik jij wel eens chia?

Chia pudding met kokos en vruchten compote. Suikervrij lactose vrij ontbijt passen in een detox kuur!Chia zaad komt uit centraal en zuid Mexico en is enorm rijk aan omega 3 vetzuren ( cholesterol verlagend).  Ze zijn rijk aan proteïne en vezels.

Wanneer je ze toevoegt aan bijvoorbeeld vers sap, yoghurt of in een broodmix, worden ze zachter (ze nemen 9 keer hun eigen gewicht op)  en er ontstaat een gel laagje. Doordat ze zachter worden zijn de voedingsstoffen goed op te nemen en heb je snel een vol gevoel. Prima dus om te gebruiken bij afvallen. Per dag kan je prima 1-2 eetlepels eten.

Ingrediënten Chia pudding met kokos en vruchten compote voor 2 porties

Chia pudding

Vruchtencompote

  • 300 gram rabarber, gewassen en in stukjes van 1 cm gesneden
  • 300 gram aardbeien, gewassen en in kwartjes gesneden
  • 120 ml water
  • halve tl vanille poeder
  • halve tl kaneel
  • eetlepel rauwe honing, ik heb lindehoning gebruikt

Bereiding Chia pudding met kokos en vruchten compote

Chia pudding met kokos en vruchten compote. Voedzaam detox ontbijt of lekker als verantwoord toetjeMeng de amandelmelk, chiazaad en kokosrasp in een grote kom. Laat deze minimaal een uur in de koelkast tot pudding worden.

Je kan dit ook in de avond doen en de pudding een nacht in de koelkast laten opstijven.

Maak de vruchtencompote volgens het recept van de rabarber aardbei compote zonder suiker. Dit heb je in 20 minuten klaar. Giet vervolgens de compote over de chia pudding en klaar is je ontbijt of smultoetje 😉 Meer ontbijt tips nodig? kijk hier eens.

Afvallen of een gezonde leefstijl is best een klus. Discipline en motivatie kunnen wegzakken. Zeker in een druk gezin, naast een drukke baan of als je het lastig vindt inspiratie te vinden. Een detox kuur met begeleiding kan daarom een oplossing zijn om wél jouw doelen te halen. Een gratis intakegesprek is zo gepland.

Photo credit chia seeds ljguitar via Foter.com / CC BY Naar een recept van Debbie Dishes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *