Supersnelle courgetti met avocado, spinazie en basilicumsaus. In 20 minuutjes op tafel!
Ben je inmiddels al bekend met de spirelli of veggetti? Een superhandige puntenslijper waarmee je courgette, wortels, bietjes of bijvoorbeeld aubergine in sliertjes omtovert. Geen gedoe meer om glutenvrije pasta zonder toevoegingen op te snorren. Je maaktĀ gewoon je eigen pasta! Ik heb eerder een variant met pesto gemaakt. Deze courgetti met avocado, spinazie en basilicumsausĀ is ook om je vingers bij af te likken.
Ingrediƫnten Courgetti met avocado, spinazie en basilicumsaus, voor 2 personen
- 2 courgettes
- 150 gram spinazie
- 1 avocado, zonder schil en pit
- 2 kleine knoflooktenen in stukjes gesneden
- 60 gram pecannoten
- 8 gram verse basilicum
- 35 ml olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 handjes cherrytomaatjes
- Pecorino kaas, twee handjes, geschaafd
- Himalaya zout en zwarte peper naar smaak
- Keukenmachine of staafmixer, oven en veggetti of spirelli
BereidenĀ Courgetti met avocado, spinazie en basilicumsaus
Maak van de twee courgettes pastaslierten met de spirelli of veggetti. Leg de slierten in een kom en strooi er wat zout over. Laat staan voor 10 minuten. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en laat deze op 200 graden in 15 minuten zacht worden. Om de saus te maken stop je de spinazie, basilicum, avocado, knoflooktenen, pecannoten en citroensap in de keukenmachine of blender. Mix tot er een gladde brei ontstaat en giet er langzaam, terwijl de keukenmachine aan staat, de olijfolie erbij.
Even proeven, heeft het zout en peper nodig?
Maak in een wok de courgetti warm. Pak een grote kom, doe daar de warme courgetti in, giet de koude saus erover. Warme saus? Verwarm de saus dan even mee met de courgetti. Drapeer vervolgens deĀ cherrytomaatjes er op en maak af met Pecorino strooisel. Genieten maar van deze courgetti met avocado, spinazie en basilicumsaus!
Tip: Vegan? Gebruik dan in plaats van Pecorino kaas licht geroosterde pijnboompitten. Een heerlijk alternatief!
Eet smakelijk. Nog meer courgetti plezier voor je avondeten? Dit recept is ook smullen: courgettiĀ met pesto en geitenkaas.
Yummi! Ook dit gerecht van jou is 1 van mijn favorieten. Gezond, makkelijk te maken en super lekker! Had het niet verwacht bij courgetti maar ik ben er bij toeval achtergekomen dat het gerecht een dag later , even opgewarmd in de oven ,ook nog verrukkelijk is!
Het recept smaakte heerlijk, ipv van kaas hebben wij edelgistvlokken gebruikt š
Hey Martine, wat een verrassende combi! Ben reuze benieuwd hoe dat smaakte, ga ik zeker binnenkort maken. Dank voor het delen!
Wij hebben genoten van dit heerlijke gerecht. In geen tijden zoiets vernieuwends en super gezonds gegeten. Echt een aanrader om vaker te maken! En ook nog eens best makkelijk om te maken.