Courgetti met pesto en geitenkaas

I Love Detox recept: Courgetti met pesto en geitenkaas

Italiaans hoofdgerecht: Courgetti met pesto en geitenkaas

spirelli courgetti met pesto en geitenkaasCourgetti, hét foodie woord van 2015? Wat mij betreft wel. Courgetti = spaghetti van courgette. Wat heb ik dit jaar veel spaghetti slierten gegeten gemaakt van courgette. Ben jij er al bekend mee? Ik maak de courgette slierten eenvoudig met de spirelli of veggetti. Je draait de courgette door de spirelli of veggetti, waardoor in verschillende diktes courgetti ontstaan. Heb je geen spirelli, met een dunschiller of kaasschaaf kan je plakken maken die je in dunne repen snijdt. Hier het simpele maar overheerlijke recept courgetti met eigengemaakte pesto en zachte geitenkaas. Ik zou bij dit gerecht kiezen voor een salade on the side om het af te maken.

Ingrediënten Courgetti met pesto en geitenkaas 2 personen:

 • 3 courgettes
 • 3 eetlepels zelfgemaakte pesto of biologische pesto
 • 15 cherry tomaatjes, eventueel in halfjes net wat je lekker vindt
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 1 zacht geitenkaasje 125 gram
 • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden Courgetti met pesto en geitenkaas:

courgetti met pesto en geitenkaas detoxcoach nico van rossum i love detoxMaak van de courgette slierten met de spirelli, veggetti, kaasschaaf of dunschiller. Leg deze in ovenschaal die je hebt ingevet met de olijfolie. Verdeel de eetlepels pesto over de courgetti, samen met de tomaatjes. Brokkel de geitenkaas over het gerecht en strooi tot slot de pijnboompitjes er over.  Doe de ovenschaal vervolgens 15 minuten in de oven, 200 graden. Laat de pitjes lekker bruin worden en de kaas zacht. Dan is het tijd om op te dienen.

Variatie? Voeg eens garnalen, avocado of rode pesto toe. Poeh wat is dat smullen!

 

courgetti met pesto en geitenkaas detoxcoach nico van rossum i love detoxBuon appetito! Laat het je smaken deze Italiaanse detox proof Courgetti met pesto en geitenkaas. Zoals ik aangaf ik heb het gecombineerd met een bonensalade met tonijn, lekker fris en een meer dan complete hoofdmaaltijd. Meer inspiratie, check Het spirelli kookboek of dit heerlijke recept met courgetti en een avocado, spinazie en basilicumsaus.

Heb jij als doel je vitaler, fitter, gezonder of slanker te voelen, maar lukt het steeds niet om vol te houden? Ik help je graag jouw doel stap voor stap te halen met een op maat gemaakte kuur. Een gratis kennismakingsgesprek is zo gepland, ik zie je graag aan de keukentafel.

6 thoughts on “Courgetti met pesto en geitenkaas

 1. Ik heb vandaag deze recept gemaakt, gamakkelijk om te maken en toch hartstikke lekker.
  Wij hebben als bijgerecht een stukje zalm genomen.

  Mijn dochter van 3 vind het ook heel erg lekker en ze vond het vooral leuk dat ze mee kon helpen, ze zei toen: Groentesliertjes!!!!!!!!!!!

 2. Wat een leuk recept! Verfoeide ik eerst de spirelli, nou met de courgettes succes verzekerd.
  Heerlijk recept met lage calorische waarde en ook leuk als de volkstuin overwoekerd is met courgettes. Ik zal het recept ook op de receptenlijst van het moestuinencomplex zetten.

 3. Dag Nico,

  Tijdens 4 dagen filmfestival Film by the Sea in Vlissingen heb ik deze salade gegeten. Deze was verrukkelijk van smaak, gemaakt met lekkere verse courgettes uit de moestuin van Marianne en de slierten zagen er prachtig uit. Inmiddels heb ik ook zo’n “puntenslijper” aangeschaft bij AH, maar dan heet hij Veggetti. Ik geniet van al je recepten.

  1. Beste Ieneke,
   Dank voor je reactie, en wat leuk te weten dat je een trouwe volgster van de site bent! Ik ben benieuwd wat je allemaal voor lekkers gaat maken met de Veggetti, bij mij is dat apparaat niet meer uit de keuken weg te denken.
   Groetjes, Nico

 4. Ha Wim,
  Wat goed te horen dat jullie hebben genoten! Ik ben er zelf ook dol op, zeker met jullie verse courgettes uit de tuin.
  Hebben jullie het als bijgerecht of hoofdgerecht gegeten?
  Groeten, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *