De gezondheidsvoordelen van spirulina in je detox kuur

10 gezondheidsvoordelen van Spirulina. Lekker in je groene detox smoothie. Ontgiftend, voedend en vol gezonde voedingsstoffen in je detox kuurSpirulina behoort tot de blauwgroene algen. Deze alg zit boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor lichaam en geest. Het bevat hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten, vitamine B, C, E en chlorofyl. Het is verkrijgbaar in pil, vlok of poedervorm.

Ben jij bezig met een detox kuur of gezond eten? Dan is spirulina een perfecte aanvulling om bijvoorbeeld toe te voegen aan je groene smoothie of groentesap. Wil jij weten welke gezondheidsvoordelen spirulina stimuleert? Lees dan verder!

10 gezondheidsvoordelen van spirulina

Spirulina in je groene detox smoothie. Ontgiftend, voedend en vol gezonde voedingsstoffen in je detox kuur#1 Het bevat een uitzonderlijk hoog aantal voedingsstoffen 

Spirulina bevat bijna alle voedingsstoffen die we nodig hebben, waaronder eiwitten, vitamine B, ijzer, kalium, magnesium en essentiële vetzuren. Daardoor wordt het beschouwd als het meest voedzame voedsel op aarde (en in de ruimte, want het is zelfs gebruikt door astronauten!).

Daarnaast bevat spirulina fycocyanine. Deze antioxidant beschermt je cellen tegen oxidatieve schade (schade aan DNA en cellen, wat chronische ontstekingen kan veroorzaken).

#2 Het kan de bloeddruk verlagen 

Met een hoge bloeddruk heb je meer kans op het krijgen van een hartaanval, beroerte of chronische nieraandoening. Uit onderzoek blijkt dat een verhoogde inname van spirulina (4,5 gram per dag) de bloeddruk kan verlagen.

#3 Het stimuleert het ontgiften van je lichaam

Het chlorofyl van deze alg stimuleert de lever met het ontgiften van je lichaam. Het bindt en verwijdert onder andere cadmium, lood en kwik uit je lichaam. Zeer raadzaam als je veel vis eet, zie dit blog over zalm of makreel.

10 voordelen voor je gezondheid van spirulina in je detox kuur. Voeding, afslanken, ontgiften#4 Het kan je spierkracht verbeteren

Spirulina bevat een hoog gehalte aan eiwitten die makkelijk worden opgenomen in je lichaam. Ideaal voor behoud van je spiermassa wanneer je koolhydraatarm eet.

#5 Het kan je LDL en triglyceride waarden verlagen

‘Slecht’ cholesterol als LDL en triglyceriden zijn risicofactoren voor het ontwikkelen van hartziekten. Spirulina verlaagt deze en verhoogt het ‘goede’ cholesterol, HDL.

#6 Het lijkt anti-kanker eigenschappen te bezitten

Er zijn aanwijzingen dat spirulina eigenschappen zou bezitten die de groei van kankercellen kunnen verminderen, vooral bij mondkanker.

#7 Het vermindert je hongergevoel

Ervaar jij een hongergevoel? Dan betekent dit dat je lichaam voedingstoffen of water nodig heeft. Wanneer je jezelf regelmatig voedt met voedsel van slechte kwaliteit, zullen je hersenen een triggering van je eetlust veroorzaken, totdat je voedingstoffenbehoefte is aangevuld. Spirulina is erg voedzaam en vult je voedingsstoffenbehoefte aan. Hierdoor wordt je hongergevoel verminderd, ideaal bij afslanken.

Gezond detox recept: Groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina#8 Het kan effectief zijn tegen bloedarmoede 

Bloedarmoede kenmerkt zich door een afname van rode bloedcellen in het bloed, waardoor je jezelf zwak en vermoeid gaat voelen. Dit komt veel voor bij ouderen. Alhoewel er meer onderzoek nodig is, zijn er aanwijzingen dat spirulina het aantal rode bloedcellen verhoogt en het immuunsysteem verbetert.

#9 Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen

Uit onderzoek is gebleken dat de bloedsuikerspiegel meer daalt door het gebruik van spirulina dan door de gangbare diabetes geneesmiddelen!

#10 Het verbetert de symptomen van allergische rhinitis 

Allergische rhinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies die veroorzaakt wordt door een allergie voor iets uit de omgeving, zoals bijvoorbeeld pollen (hooikoorts) of dierenhaar. Het gebruik van spirulina blijkt de symptomen (loopneus, verstopte neus, niezen en jeuk) te kunnen verminderen.

Het mag dus duidelijk zijn dat spirulina een weldaad is voor je gezondheid en eigenlijk wel het predicaat ‘superfood’ verdient. Doe er je voordeel mee, check dit recept eens voor een super lekkere smoothie. Heb jij tips hoe je spirulina kan eten? Want eerlijk is eerlijk, de smaak puur is wat bijzonder net als Chlorella, ook zo’n krachtige ontgiftiger 😉

Bronnen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136577/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3576896/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2907180/ Met dank aan Marleen van den Berg

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *