De lekkerste chocolademousse suikervrij en lactosevrij

I Love Detox recept de lekkerste chocolademousse suikervrij lactosevrij en meukvrij

De lekkerste chocolademousse?! Ja, echt, de lekkerste chocolademousse. En nog gezond en verantwoord ook. Vroeger at ik veel en vaak kant en klare chocolademousse. In een bakje, weet ik nu, zitten al snel 6 suikerklontjes toegevoegde suiker. Kan dat anders? Gelukkig wel!

I Love Detox recept. Vegan toetje? Deze chocolade mousse is suikervrij, lactosevrij, e-nummervrij en past binnen een detox kuur!

Mijn tante stuurde me laatst een heerlijk recept door van verantwoorde chocolademousse. Ik ben er wat mee gaan experimenteren (veel proeven dus ;)) En kwam tot het volgende resultaat.  De mousse, of dikke chocoladevla, is heerlijk zoet! Om je vingers bij af te likken!

Hoezo rauwe chocolade? Rauwe chocolade is rijk aan anti-oxidanten. Deze beschermen je tegen vrije radicalen, dit zijn schadelijke stoffen van buitenaf zoals sigarettenrook, rood vlees en bijvoorbeeld cosmetica. Het helpt je bloeddruk naar beneden te brengen en vermindert het LDL cholesterol (slechte cholesterol).

Ingrediënten voor de lekkerste chocolademousse, 2 personen

 • 4 dadels zonder pit (zonder toevoegingen)
 • 1 avocado
 • 1 rijpe, grote banaan
 • 100 ml. amandelmelk ( zonder toevoegingen! Alpro zit vol suiker en e-nummers, probeer deze eens van Ekoplaza)
 • 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • paar frambozen voor de garnering
 • eetlepel chocoladebibs voor de garnering
 • keukenmachine

Bereiding van de lekkerste chocolademousse

I Love Detox recept de lekkerste chocolademousse suikervrij lactosevrij en meukvrijTja, de bereiding is meer dan makkelijk. Stop de dadels, avocado, banaan, amandelmelk en cacao in de keukenmachine en mix tot er een brei ontstaat. Giet de lekkerste chocolademousse in leuke schaaltjes en garneer met bijvoorbeeld frambozen en cacao nibs. Zet de schaaltjes even een uurtje in de koeling en klaar!  Ik hoop dat je het uurtje kan volhouden, ik niet, en heb meteen de buurman laten proeven 🙂 Die was razend enthousiast. Laat jij ook een reactie achter?

Wil jij starten met een gezonde leefstijl, of wil je op gezond gewicht komen maar weet je niet waar te starten? Ik help je graag op weg. Een intake is zo gepland. Ik zie je graag aan de keukentafel!

3 thoughts on “De lekkerste chocolademousse suikervrij en lactosevrij

 1. Ha Elize, ik ben reuze benieuwd hoe het je smaakt. Deze chocolademousse is vrij specifiek. Mijn buurman die proefkonijn was verwachtte een chocolade mousse zoals uit de winkel en tja dan kan het tegen vallen 😉 Ik was happy met het resultaat zonder koemelk…. dus ik hoor je graag! Groetjes Nico

 2. Ooit een poging gedaan tot een gezonde chocolade mousse, ook op basis van avocado, die was echt níet te eten.. Met deze dan maar eens wagen aan een herkansing? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *