Detox je huis: lees Opgeruimd! – Marie Kondo

Boek recensie review van Opgeruimd! van Marie Kondo. Detox je huis! Dit boek Opgeruimd! van opruimcoach Marie Kondo helpt je op weg. Spark Joy! Breng orde en rust in je leven!Puilen je kasten uit, kan je moeilijk afscheid nemen van spulletjes uit je verleden of ga je samenwonen? Dit boek Opgeruimd! van Marie Kondo brengt je de fijne kneepjes van het opruimen. Op een softe manier? Nee, Marie Kondo haalt de bezem er door. Detox je huis!

Review Opgeruimd! Marie Kondo

Boek recensie Opgeruimd! van Marie Kondo. Ideaal voor in een detox kuur, detox je huis en kies voor minimalisme.De Japanse Marie Kondo heeft een adviesbureau in opruimen. Ze adviseert mensen om hun huizen op te ruimen zodat er weer plek is voor rust en inspiratie. De sleutel is om alleen de spullen te houden waar je echt van houdt ( ze noemt dat Spark Joy) en de rest weg te gooien. Dit boek Opgeruimd! uit 2015 is haar eerste boek als opruimcoach, inmiddels heeft ze een tweede boek uitgebracht.

Omdat ik in de aanloop zit naar samenwonen, wordt het tijd eens goed op te ruimen. Ik heb de hulp ingeschakeld van dit boekje en ben zo enthousiast! Zakken vol zijn al het huis uit en ik mis niets, ik voel me eerder opgelucht.

Het boek telt 224 bladzijden en is zo makkelijk, persoonlijk en grappig geschreven dat je er zo doorheen bent (Maar dan begint het echte werk: aan de slag!) Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken welke je meenemen van je huidige situatie, tot hoe op te ruimen, tot hoe je je huis blijvend aan kant houdt.

Wil je een minimalistische leefomgeving? Lees het boek Opgeruimd van Marie Kondo. Hier een review va het boek wat aanzet tot een diepere waardevan je spullen en het afscheid nemen van oude voorwerpen die je niet meer dienen. Spark Joy, Detox je huis!Marie Kondo heeft wat mij betreft dé manier gevonden om eenmaal in je leven goed op te ruimen en dan je leven weer in eigen hand te nemen. Bijzonder is om rigoureus afstand te doen van spullen en alleen datgene te houden waar je echt van houdt. Dus geen focus op wat gaat weg, nee, wat wil je houden! Haar ervaring is dat je in je eentje in staat bent 30 vuilniszakken weg te gooien!

Je ruimt per categorie op. Start met spullen waar je makkelijk over beslist en eindig met spullen van emotionele waarde zoals foto’s. Naarmate je meer weggooit zal je vaardigheid van beslissen toenemen…echt  😉

” We moeten niet de herinnering koesteren, maar de persoon die we zijn geworden door al die opgedane ervaringen in het verleden. De ruimte waarin we wonen is voor de persoon die we nu aan het worden zijn, niet voor de persoon die we ooit waren.”

Detox je huis!

Opgeruimd van Marie Kondo. Een handig boek als je je huis eens flink wilt opruimen. Detox je huis met opruimcoach Marie Kondo!Dit boek past dan ook zo mooi in een detox-way-of-living. Bij detox zorg je immers dat je je afval kwijtraakt: op je huid, in je buik, je koppie én dus je leefomgeving.

Je huis opruimen heeft iets magisch dat zorgt voor een opwindend en gelukkig leven, aldus Marie Kondo.

Door het loslaten van oude spullen die je niet meer dienen kan je zelfs lichamelijk resultaten boeken. Sommige van haar klanten zijn zelfs afgevallen. En ik moet zeggen, mijn humeur en energie zijn er op vooruit gegaan.

Goed ik kan nog uren doorgaan, laat ik zeggen: lees en ruim op! Het boek Opgeruimd! van Marie Kondo kost €18,95. Marie Kondo heeft inmiddels een nieuw boek, Spark Joy, deze kost €18,99. Strekking is hetzelfde als haar eerste boek, dit boek bevat echter meer tekeningen en opvouwtechnieken.

BewarenBewaren

Merk je dat je door het opruimen ook andere gedachten los komen, en vind je het lastig daar een weg in te vinden? Een paar coachsessies kunnen al verlichting geven. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *