Detox Kitchen Bible – Lily Simpson & Rob Hobson Recensie

Boek review De detox kitchen bible van Lily simpson en rob hobson. Inspiratie in detox recepten voor je detox kuur thuis,

Op zoek naar inspiratie in de keuken tijdens je detox kuur? Wil je gewicht verliezen, wil je je energieker voelen of af van je darmklachten? Dit boek, terecht een bijbel genoemd ūüėČ De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Hobson, geeft je 200 detox recepten en 13 korte detox kuren voor thuis. Halleluja, tijd voor een boek review!

De Detox Kitchen Bible

Lily is een Britse chef-kok. In 2012 richtte ze The Detox Kitchen op, een bezorgdienst in Londen met alleen detox maaltijden. ( hoe heerlijk zou dat zijn als we dat in NL hadden!) Het bleek een succes, ze heeft nu 2 zaken in Londen en heeft met Rob Hobson in 2015 The Detox Kitchen Bible geschreven. Rob is een bekende voedingsdeskundige in de UK. Waarbij Lily het boek van 200 detox recepten heeft voorzien, is Rob de inhoudsdeskundige. Hij voorziet het boek van uitgebreide voedingsinformatie en detox programma’s om gezondheidsproblemen aan te pakken.

Opbouw van De Detox Kitchen Bible

Om te beginnen is het boek zwaar en dik, 415 pagina’s! Vaak zijn grote boeken onhandig in de keuken. Dit boek niet, hij blijft ideaal open liggen bij het recept wat je wilt maken.

Boek review De detox kitchen bible van Lily simpson en rob hobson. Inspiratie in detox recepten voor je detox kuur thuis,In het begin van het boek wordt uitgelegd welke producten er wel en niet in de detox recepten worden gebruikt. Lily geeft een persoonlijke noot wat zij verstaat onder detox en waarom ze is gestart met detox voeding. Ook zij heeft ervaren dat natuurlijke, onbewerkte voeding er voor zorgt dat je je energieker¬†gaat voelen, haar darmproblemen werden¬†opgelost en haar huid zag er veel beter uit. ¬†De detox recepten zijn vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Lily vertelt verder welke ingredi√ęnten absoluut thuishoren in een detox kuur en waarom, denk aan gember, knoflook, bonen, zaden, gedroogd fruit, granen en zuivel alternatieven.

Detox recepten voor een detox kuur thuis? Koop de detox bible van Lily Simpson. Inspiratie gegarandeerd! Voor vragen neem contact op met detoxcoach Nico van RossumVervolgens volgen 200 detox recepten verdeeld over de hoofdstukken ontbijt, sappen & smoothies, snacks & dips, soep, salades & groenten, granen & peulvruchten, eieren, vlees, vis, zoetigheid en basisbouillon. Bij elk recept staat aangegeven aan welke voedingsstoffen het rijk is (bijvoorbeeld vezels, magnesium of vitamine C) en waar het goed voor is (bijvoorbeeld hart, botten en weerstand). De recepten zijn werkelijk zo makkelijk, geen rare ingredi√ęnten waar je de halve stad voor moet doorcrossen. Zoals je misschien weet mijd ik vlees en suikervervangers tijdens de detox kuur. Vlees¬†omdat dat¬†zwaarder verteerbaar is¬†en suikervervangers omdat je dan niet¬†√©cht afkickt.

Lily gebruikt alleen vloeibare honing als vervanger, naar mijn idee de “beste” suikervervanger omdat¬†rauwe honing nog enigszins voedingsstoffen bevat. Verder kan ik alleen maar zeggen: wat een inspiratie voor tijdens je detox kuur! Ik word hier blij van. Mooie foto’s, heldere uitleg van de recepten en zeer smakelijk.

Detox kuren

Op zoek naar glutenvrije suikervrije detox recepten voor je detox kuur thuis? Dit boek The Detox Kitchen Bible van LileSimpson en Rob Hobson geeft genoeg inspiratie in de keuken tijdens je detox kuur of met afvallen.Het boek eindigt met bijna 150 pagina’s voedingsleer en detox kuren. Volop informatie over de werking van macronutri√ęnten, de werking van voedingskleuren en vitaminen en mineralen. Tot slot zijn er op basis van alle recepten 13 detox kuren gemaakt van drie tot zeven dagen. Wat mij betreft wat kort. Wil je echt een diepe reiniging of een nieuw voedingspatroon aanleren, ben je minimaal¬†21 dagen onderweg. Daarom bied ik detox kuren aan van minimaal 30 dagen. Wel vind ik dit boek¬†een toegankelijke¬†kennismaking met detox¬†kuren. Ik zal binnenkort een recept met je delen!

Wat mij betreft een must tijdens je detox kuur dit prachtige boek! Hou je vast, het boek De Detox Kitchen Bible kost ‚ā¨34,95 en is hier te bestellen. Te duur? Kijk eens op Marktplaats of probeer eens dit makkelijke detox recept:¬†zalmkoekjes met dille en groene detox salade.

Wil je naast deze recepten persoonlijke ondersteuning in bijvoorbeeld keuzes in de supermarkt, bij verantwoord afvallen of bij een detox kuur? Neem vrijblijvend contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *