Detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen

Detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen. Smaakvol recept voor in je detox kuur, fris en vol voedingsstoffen!

Witlof, wie is er niet groot mee geworden? Als ik denk aan vroeger, waren het lange avonden wanneer ik witlof met ham en kaas moest eten  🙁 niet mijn favoriete gerecht! Nu, zoveel jaar later heb ik me laten verleiden om een heerlijk gezond, eigentijds detox recept in elkaar te zetten, met rauwe witlof én roodlof. En deze detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen is werkelijk smullen. Zoet door de grapefruit en sinaasappel, fris door het lof en lekker pittig door de dressing.

Gezonde detox groeten witlof. Heerlijk fris voor een detox lente recept voor in je detox kuur thuis!

Witlof is eigenlijk nog niet zo’n oude groente en is ontdekt in de 19e eeuw in België, ” Belgische andijvie” of ” Brussels lof “. Witlof groeit onder de grond en heeft een bittere smaak. Groeit het boven de grond in het licht, dan is het andijvie. Het is een echte detox groente. Je spijsvertering wordt gestimuleerd door witlof omdat er probiotische stoffen ( gunstige bacteriën) in zitten. Het helpt de lever te ontgiften. Er zitten ook veel vezels in waardoor alle voedingsstoffen beter door het lichaam worden opgenomen. Roodlof is familie van de witlof, het is een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. Vandaar de iets pittiger smaak!

Ingrediënten Detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen voor 2 personen

  • 2 roodlof, kontje er af, gepeld
  • 2 witlof, kontje er af, gepeld
  • avocado in blokjes
  • sinaasappel in partjes
  • grapefruit in partjes
  • 2 handjes mini tomaatjes in halfjes
  • halve witte ui
  • twee kleine handjes amandelen, ongebrand, ongezouten
  • dressing: 20 ml appelciderazijn, 20 ml olijfolie extra vergine, Himalaya zout en peper naar smaak

Bereiden Detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen

Detox lente salade met witlof roodlof grapefruit en amandelen. Smaakvol, fris en vol voedingsstoffen!Makkelijk 😉

Mix de dressing in een klein schaaltje. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de salade en schep op in 2 grote kommen. Giet zoveel dressing er over als je wilt. De dressing is wat pittig, ik houd er wel van en het is super gezond!

Hoe smaakt dit lente recept? Ideaal voor in je detox kuur toch? Ik heb deze salade gegeten als lunch, maar een echte hoofdmaaltijd zou ook prima zijn!

Wil je detoxen maar waar te beginnen? Ik maak graag een persoonlijke detox kuur voor je! Voor meer informatie, bel of mail me.

Photo credit witlof: janGlas via Foter.com / CC BY-NC-ND

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *