Detox recept springrolls met mango en garnalen

Detox recept Vietnamese springrolls met mango en garnalen. Ideaal voor een lunch voor 2 personen, een lekker voorgerecht, tijdens een picknick of lekker snoepen in je eentje. Ideaal voor in een detox kuur. Vraag detoxcoach Nico van Rossum naar meer informatie.

Eén van mijn favoriete makkelijke detox recepten deel ik graag met je. Eigenlijk is het niet eens een recept, Vietnamese springrolls met mango en garnalen is eigenlijk maar een van de talloze voorbeelden van loempia’s die je makkelijk zelf kan maken! De ingrediënten zijn eindeloos. Je neemt een loempia vel en plaatst daar gezonde rauwe ingrediënten in, oprollen en hop klaar. Het enige wat verder belangrijk is, is het sausje 😉 dat maakt de makkelijke detox lunch, picknick of voorgerecht helemaal af. Be inspired!

Waarom rauw?

Er is veel te doen geweest in de media over raw food, levendig voedsel. Er zijn voordelen, maar na lange tijd rauwe voeding kunnen er ook nadelen optreden. Zolang je wat mij betreft gevarieerd eet is er niets aan de hand.

Bij raw food denk je aan groenten en fruit, maar ook noten, zaden, pitten, en kiemen. Rauwe voeding bevat veel voedingsstoffen omdat het niet verhit is geweest boven 45 graden ( zoals rauwe honing). Naast alle mineralen, vitaminen en fytonutriënten in rauw voedsel krijg je een behoorlijke hoeveelheid vezels binnen waardoor je bloedsuikers stabiliseren en je darmen in goede conditie blijven.

Ingrediënten Vietnamese springrolls met mango en garnalen, 2 personen, 10 stuks

 • gekookte biologische garnalen, door de lengte in tweeën gesneden. Wees kritisch op de ingrediënten lijst en laat je door de visboer goed informeren over de herkomst van de garnalen
 • 1 mango, vruchtvlees in reepjes
 • 1 avocado, vruchtvlees in reepjes
 • kwart komkommer, zonder zaadlijsten, ook in reepjes
 • handje koriander geknipt in kleine stukken
 • 3 wortels, met julienne snijder en kleine reepjes gesneden
 • vierkante rijstvellen, te koop bij toko

Ingrediënten loempiasaus

 • 2 el sesamolie
 • 2 grote el tahin
 • 2 el limoensap
 • 1 tl geraspte verde gember
 • 1 el appelcider azijn
 • 1 tl Shichimi Togarashi, pittig kruidenmengsel van Jonnie Boer

Bereiden Vietnamese loempia’s met mango en garnalen

Mix alle ingrediënten van de loempiasaus.

Detox lunch recept Vietnamese springrolls met mango en garnalen. Heerlijk gezonde loempia's met rauwe ingrediënten. Lekker in een detox kuur met voeding, tijdens een picknick of als voorgerecht. Vraag detoxcoach Nico van Rossum naar de mogelijkheden voor een persoonlijke detox kuur.Dompel vervolgens een loempiavel in een platte kom of bord met heet water. Laat het vel zacht worden in ongeveer 30 seconden. Leg het daarna op een glazen snijplank en beleg onderaan in het midden. Zorg dat je eerst de harde ingrediënten neerlegt. Denk aan een reepje komkommer, wat reepjes wortel. Daarna de zachte ingrediënten zoals avocado, garnalen en mango. Op de top nog wat koriander en rollen maar. Rol eerst één slag, vouw daarna de zijkanten naar binnen en rol verder op. En eh ja, de eerste ( 10? 😉 ) zijn bij mij gammel of kapot. Het is een kunst om goed te rollen. Ik heb dan ook de mooiste voor de foto uitgekozen haha. De smaak is er niet minder om. Dip de Vietnamese loempia’s in de saus en genieten maar!

Variatie? Denk eens aan vulling met aardbeien, mint, quinoa, basilicum, sla, rode kool, zalm, kiemen of walnoten. Heb jij nog suggesties?

BewarenBewaren

2 thoughts on “Detox recept springrolls met mango en garnalen

  1. Hoi Jose,
   Goeie vraag! Heb even getwijfeld om dit recept te plaatsen. De rijstvellen die je kan gebruiken zijn van rijst, water en zout gemaakt, zonder verdere toevoegingen. Nu is het in de kuur gebruikelijk alleen zilvervliesrijst te gebruiken, en daar zijn deze vellen niet van gemaakt. Omdat ze praktisch niets wegen, geen suikers bevatten en de inhoud van een springrol zo voedend is, accepteer ik dit wel in een kuur. Groet, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *