Terwijl ik dit schrijf hoor ik de vogels weer druk fluiten, de lenteĀ hangt al een beetje in de lucht. En wat past daar beter bij dan een heerlijke salade? Deze detox salade is zo fruity, een aanrader voor in je detox kuur als een snelle lunch, als bijgerecht of hoofdgerecht. Kaki heb ik voor het eerst gegeten afgelopen vrijdag bij een bijzonderĀ diner. We zaten te proeven en konden de heerlijke oranjeĀ vrucht niet thuisbrengen: kaki! Inspiratie dus voor een detox salade met kaki.
Ken je kaki, in het Engels Persimmon? Kaki is het nationale fruit uit Japan en wordt al duizenden jaren gegeten in AziĆ«. De kaki is familie van dadelfruit. Het lijkt op een oranje tomaat en smaakt naar een abrikoos of perzik. Ā Kaki wordt geoogst in het buitenland in de maanden november, december, januari en februari en is daarom een seizoensproduct. Er zijn verschillende soorten en ik heb Sharon gebruikt, daar zitten geen pitten in en je kan het dus zo uit het vuistje eten! Ik vind het heerlijk met geitenkaas, noten, in een salade, of smoothie, als ontbijtĀ of in een vruchtensalade.
Gezond? Jazeker! Vol vitamine A ( 55% ADH) goed voor je huid, ogen en je weerstand. Een kaki bevat veel vitamine C, dat houdt je weerstand in tact en beschermt tegen vrije radicalen die het verouderingsproces remmen. Overtuigd š let’s go!
Trouwens de dressing is optioneel, hij is vrij pittig. Houd je meer van een milde dressing, gebruik dan alleen een scheut olie over deze detox salade met kaki.
Ingrediƫnten Detox salade met kaki, bosbessen, feta en walnoten voor 2 personen
Salade:
- handjeĀ bosbessen
- 3 kaki’s, gewassen, kroontje er af gesneden en in dunne plakken gesneden
- salademix van bijvoorbeeld baby spinazie en rucola
- rode ui klein gesneden
- half tot heel blok ( net wat je lekker vindt) feta in kleine stukjes gesneden
- handje walnoten
- grillpan
Dressing:
- 2 handjes bosbessen
- sjalotje
- halve theelepel fijne mosterd
- 30 ml appelcider azijn
- 60 ml extra vergineĀ olijfolie, milde smaak
- snuf zout en peper
- keukenmachine
BereidenĀ Detox salade met kaki, bosbessen, feta en walnoten
Pak een grote schaal en doe daar de ingrediĆ«nten van de salade in, behalve de kaki’s. Meng de ingrediĆ«nten van de dressing in een (kleine) keukenmachine tot de dressing een mooie roze kleur heeft. Even proeven, heeft het nog wat nodig?
Grill de kaki’s kort, totdat ze streepjes hebben aan beide kanten. Wanneer ze klaar zijn leg je ze op de salade, maak het af met de gewenste hoeveelheid dressing en klaar is je heerlijk zoete detox salade met kaki! Ik ben benieuwd hoe deze je heeft gesmaakt! Heb jij nog meer lekkere recepten met kaki?