Detox sap voor je spijsvertering

I Love Detox recept: detox sap voor je spijsvertering.Detox sap: opkikker voor je spijsvertering

Misschien heb je de boekrecensie al gelezen van het boekje Boerenkool, 69 recepten met boerenkool en andere koolsoorten? Ik had nooit iets met boerenkool. Ik kende het van de stamppot van vroeger en heb het sindsdien links laten liggen. Tot mijn oog viel op dit boekje wat boordevol staat met voedzame recepten en sappen gemaakt met boerenkool. Ik ben fan en deel graag één van de 25 recepten voor sapjes met boerenkool. Dit sapje is een opkikker voor je spijsvertering en kan gemaakt worden met slowjuicer of sapcentrifuge. Bij elke sapje in het boek staat beschreven waar het goed voor is. Voor deze beauty:

Dit sapje stimuleert de spijsvertering, verdrijft gas en een opgeblazen gevoel en bevat calcium en ijzer. Het bietje bevat veel nitraten, waarvan is aangetoond dat ze een hoge bloeddruk verlagen.

Hop aan die juicer en let’s get some vitamins!

Ingrediënten Detox sap voor je spijsvertering

  • 2 paarse boerenkool bladeren. Ik kon deze niet in mijn omgeving vinden, ik heb 120 gram biologische boerenkool gebruikt, ongesneden
  • 1 rauw bietje (niet de voorgekookte!)
  • halve venkelknol
  • duimpje gember
  • 1 Granny  Smith appel
  • 1 stengel bleekselderij

Bereiden Detox sap voor je spijsvertering

I Love Detox recept: Detox sap voor je spijsvertering. Heerlijk als detox ontbijt of tussendoorWas de ingrediënten, snijd ze fijn zodat ze in de slowjuicer of sapcentrifuge passen. Je hebt sap voor ongeveer 2 glazen. Enjoy!

Tip: maak veel juice in één keer. Zo kan je wat invriezen in verschillende bakjes of flesjes. Liefst glazen flesjes, risico is dat ze breken. Kies anders BPA vrije diepvriesbakjes. Haal deze de avond van te voren uit de vriezer. Zo kan je sap meenemen voor onderweg of elke ochtend starten met een sapje zonder dat je je sapapparaat uit het stof hoeft te halen.

Spreekt deze smaak je aan? Ik merk dat het persoonlijk is wat je smaakt, mijn vriend en ik bijvoorbeeld verschillen nogal eens van smaak. Hij houdt meer van zuur, ik fris, zoet ;-). Op zoek naar meer rode of groene detoxsap recepten? Zie hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *