Detox smoothie met grapefruit kurkuma en wortel

Detox Smoothie met Grapefruit Kurkuma en Wortel. Perfect voor het koude winterweer bij verkoudheid

Als het kouder wordt kan je weerstand wel een boost gebruiken, griep en verkoudheid liggen op de loer. Vaak komen griepverschijnselen of verkoudheid óók voor in de tweede week van je detox kuur, zelfs in de zomer. Chemische snoepjes of hoestdrankjes zijn voor mij dan geen optie, een oppeppend detox drankje zeker wel! Eerder maakte ik deze magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep, maar ook dit recept voor een healthy detox smoothie is een knaller. De smaak is pittig met alle gember, kurkuma en grapefruit. I Just Love It 😉

Griep of verkouden? detox smoothie met wortel gember grapefruit en kurkumaGrapefruit kan wit, geel, roze of rood van kleur zijn, met een smaak die varieert van zuur tot zoet – meestal een verfrissende mix van de twee. Welke kleur je ook kiest, de calorieën in grapefruit zijn laag, maar de smaak en de voedingsstoffen en hoeveelheid vezels zijn hoog. Slechts een halve grapefruit kan zorgen voor de helft van je dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C bevat antioxidanten om de huid te beschermen en is ook essentieel voor de vorming van collageen, een belangrijke bouwsteen van onze huid. Roze grapefruit is ook rijk aan bèta-caroteen, wat de veroudering van huidcellen vertraagt en pigmentvlekken verbetert.

Ingrediënten detox smoothie met grapefruit kurkuma en wortel, 2 glazen

  • Hele roze grapefruit, geschild
  • 1 – 1,5 centimeter verse gember, geschild
  • 1 – 1,5 centimeter verse kurkuma, geschild
  • 5 kleine bospenen
  • Groot glas water
  • Blender

Bereiden detox smoothie met grapefruit kurkuma en wortel

Detox Smoothie met Grapefruit Kurkuma en Wortel. Perfect voor het koude winterweer bij verkoudheidGrapefruit pellen is een crime, vaak zit alles onder. Wat kan helpen is met een scherp mesje inkepingen te maken van boven tot onder. Zo trek je de schil er makkelijk af. Stop de grapefruit in de blender, samen met de kurkuma, gember, het glas water en de bospenen. Aan die blender totdat er een zachte, makkelijk drinkbare brei ontstaat. Verdelen over 2 glazen en genieten maar. Grapefruit echt te pittig? Vervang het dan door 2 sinaasappels.

Ok, de smaak kan heftig zijn. Ik houd er van, die kick van de gember en grapefruit. Ideaal als snel ontbijt of tussendoortje in de middag.

Mocht je dit drankje drinken omdat je je wat ziekig voelt, beterschap!

Ondersteuning nodig bij je detox kuur of bij afvallen? Als detoxcoach help ik je graag op weg met allerlei tips, informatie en coaching.  Voel je vrij mij te benaderen via nico@ilovedetox.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *