Detox Water – 30 recepten in dit nieuwe boek!

Detox Water - 30 recepten in dit nieuwe boek!. Recensie over het boek Detox water: 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water. Tips voor fruitwater, makkelijk om zelf thuis te maken en ideaal voor afvallen, afslanken, detox kuur of dieet. Tijdens picknick, bbq of kinderfeestje.

Detox water, de manier om tijdens je detox kuur, dieet of gezonde leefstijl water met een smaakje te drinken zónder toegevoegde suikers! Heerlijk voor tijdens een warme zomerdag, verfrissend tijdens je werk of sport en voedend door de fruit, groenten, specerijen en aromatische kruiden. Hoe kom je aan recepten voor detox water? Lekker snuffelen op internet of met dit nieuwe boek van Sonia Lucano: Detox water, 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water. Tijd voor een recensie over dit handzame en aantrekkelijke boekje.

Detox water, 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water

Detox Water - 30 recepten in dit nieuwe boek!. Recensie over het boek Detox water: 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water. Fruitteler is ideaal voor tijdens een detox kuur, afvallen of een dieet. Lekker tijdens een barbecue, kinderfeestje, picknick of thuiswerken.Sonia Lucano heeft een kleurrijk, vierkant boekje gemaakt van 72 bladzijden. Wat me meteen opvalt, en daarom heb ik het ook direct gekocht, zijn de prachtige foto’s en duidelijke teksten.

De inleiding beschrijft de basisprincipes van detox water. Detox wil volgens Sonia zeggen dat gifstoffen in het lichaam worden afgevoerd met behulp van bepaalde voedingsstoffen en dus haar recepten. (Wat ik zelf dan behoorlijk mis zijn recepten met bijvoorbeeld brandnetel, peterselie of koriander.) Vervolgens geeft Sonia nog enkele tips:

 • Kies biologische ingrediënten, deze bevatten geen pesticiden. Borstel de ingrediënten schoon en behoud de schil van het fruit en groenten, deze bevatten de meeste vitaminen.
 • Snijd de ingrediënten niet te klein, je verliest anders teveel voedingsstoffen.
 • Gebruik glazen potten van minimaal 500 ml. die goed afsluitbaar zijn, zogenaamde mason jars. Wat mij opvalt is dat ze plastic flessen niet benoemd, terwijl ik om mij heen een enorme opkomst hiervan zie. Zelf ben ik geen voorstander van plastic, dit geeft af. BPA vrij betekent niet dat het vrij is van gifstoffen!
 • Bewaar je detox water maximaal 24 uur in de koelkast.
 • Tot slot geeft ze aan dat detox water geen voedingswaarden bevat omdat je de groenten en fruit niet eet. ( ik eet wel altijd het groenten en fruit op, heerlijk fris!) De drankjes hebben dankzij de plantaardige producten die je er aan toevoegt, een positieve invloed op het lichaam. Hier verwart ze me een beetje, ze geeft namelijk wel aan dat citroen in water rijk is aan vitamine C. Dat is toch een voedingsstof ? Detox water is verder een middel om genoeg water binnen te krijgen op een dag.

Detox Water - 30 recepten in dit nieuwe boek! Recensie over het boek Detox water: 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water. Heerlijk fruitwater voor tijdens een afvalkuur, detoxkuur, dieet. Ook lekkere gezonde recepten voor bij een bbq, kinderfeest, picknick of zomerse maaltijd.Dan volgen 30 recepten. Elk recept heeft een prachtige foto, de drankjes zien er werkelijk zo smakelijk uit!

Elk recept beschrijft een ingrediëntenlijst en bereidingswijze.  Bereidingstijd wordt benoemd en een aanduiding middels € ( goedkope ingrediënten) of €€€ ( duurdere ingrediënten).

Het boekje geeft mij nieuwe inspiratie voor een lekkere zomer 😉 Voor € 9,95 is het verkrijgbaar bij bol.com -> klik hier voor het boekje van Sonia.

En hier vast een lekker recept met watermeloen, aardbei en steranijs of detox water met grapefruit en rozemarijn!

Detox water is één van de onderdelen van een detox kuur. Wil jij een voedingsanalyse van een professionele detoxcoach en weten op welke punten jij gezonder kan leven of afvallen? Een gratis intake is zo gepland!

2 thoughts on “Detox Water – 30 recepten in dit nieuwe boek!

 1. Hallo Nico, Ik moet eigenlijk meer fruit eten en meer water gaan drinken. Om af te vallen en mijn nieren goed te spoelen ( aanleg voor niersteen). Ook zitten er in spa rood en blauw vaak suiker en zout om het goed te houden! Eigenlijk ben ik niet zon fruit eter en water drinker! Maar ik loop nu al een tijdje te denken wat kan ik nog veranderen? Want ik moet wel goed voor mezelf blijven zorgen? Ik heb een glazen karaf gekocht en mijn fruit ligt nu in de koelkast . Kruiden heb ik zo wie zo in huis daar ben ik echt dol op. Ook is dit voor kinderen beter die niet echt fruit eten maar krijgen ze wel vitamine binnen ( voeg een beetje siroop of roosvicee toe) Alleen is het wel jammer om het fruit naderhand weg te gooien….. Ik zat eigenlijk te denken kan je daar geen ijs van maken? Of bij de plantjes doen in de tuin ? Groetjes en veel liefs Raphaëla Frerejean

  1. Ha Raphaela,

   Wat gaaf te horen dat je gezonde stappen wilt zetten in meer fruit eten en meer water drinken. Zeker met dit warme weer is dat zo belangrijk! En dan kan water erg saai zijn, zeker voor kinderen. Het is inderdaad jammer het fruit weg te gooien maar soms is het helaas niet meer goed om er iets mee te doen als het te lang in het water heeft gelegen. Als je het fruit kort hebt laten intrekken in het water (1-2 uur, liefst in de koelkast) kan je het inderdaad pureren en er ijs van maken en wat dacht je van een smoothie? Of wat dacht je van er ijsklontjes van maken? Druk stukjes fruit en kruiden in een ijsblokjesvorm en vul af met water. Is het fruit echt gaar dan kan het op de compost hoop 😉

   Veel succes! Gezonde groetjes van Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *