Eiwitrijk 66 vegetarische recepten – Fern Green

Eiwitrijk Fern Green. 66 vegetarische recepten vol eiwit. Het boek is een aanrader in je detox kuur.

Tijdens je detox kuur zijn wat mij betreft de zwaarste momenten als je geen inspiratie hebt. Als je niet meer weet wat je kan of mag eten, geen zin hebt om te koken en barst van de honger. Bij mij lag zelfmedelijden op de loer waardoor ik me nog hongeriger en shit ging voelen. Nu, 6 jaar later, is dat gelukkig niet meer het geval dankzij een voorraad fijne kookboeken! Dit boek Eiwitrijk is zo’n fijn, goedkoop boekje vol lekkere en makkelijke (belangrijk(!) recepten.

Eiwitrijk – Fern Green

Eiwitrijk Fern Green. 66 vegetarische recepten vol eiwit. Het boek is een aanrader in je detox kuur.Eiwitten (proteïnen) zijn samen met koolhydraten en vetten de bouwstenen van jouw voeding voor jouw lichaam. Eiwitten zijn onmisbaar bij de aanmaak van enzymen, hormonen, afweerstoffen en neurotransmitters. Ze spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van de huid, spieren en pezen, kraakbeen, haar en de nagels. Dierlijke eiwitten zitten in bijvoorbeeld vlees en zuivel. Deze bevatten essentiële aminozuren, verzadigde vetten en cholesterol. Plantaardige eiwitten daarentegen zitten vol vezels en bevatten weinig vet. In een detox kuur gebruiken we dan ook deze eiwitten. In plantaardige eiwitten zitten tal van mineralen, vitaminen en fytochemicalien die bijdragen aan de werking van het immuunsysteem en het voorkomen van ziekten.

Eiwitrijk Fern Green. Onmisbaar kookboek voor tijdens een detox kuur thuisIn het boek wordt ingegaan op deze plantaardige eiwitten. Welke soorten zijn er? Denk eens aan Borlottibonen, maar liefst 23 gram eiwit per 100 gram, welke rijk zijn aan vitamine B, ijzer, kalium en zink. Of Mungbonen (zie recept) met 23,86 gram eiwit per 100 gram, rijk aan vezels, helpen bij afvallen en verlagen het cholesterol gehalte. Een hele lijst wordt behandeld, inclusief kiemen,  waarbij ze de voordelen van de verschillende eiwitrijke voeding beschrijft.  Ook geeft ze een 6 stappenplan, met welke producten je een rijk plantaardig recept kan maken. Met een eiwitrijk dieet kan je je bloedsuikerspiegel stabiliseren, je spijsvertering verbeteren en gewichtsverlies bevorderen. Sounds good ?

De recepten uit Eiwitrijk – Fern Green

Gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie. Heerlijk detox recept voor een gezonde avond maaltijd of in een detoxkuur.Vervolgens volgen 66 recepten met puur plantaardige proteïnen.  Allen vegetarisch. Het eerste hoofdstuk Tussendoortjes en voorgerechten heeft 14 recepten.  Denk aan groene hummus, koolrolletjes, spring rolls en groene pizza.

Daarna volgen 17 soepen en salades, denk aan kokossoep en diverse toublés. 24 hoofdgerechten waaronder gevulde paprika’s en veggie burgers. De 11 recepten van de desserts tot slot, bevatten veelal suikers, dat is jammer maar met wat weglatingen of vervangers kan je bijvoorbeeld prima superbrownies maken!

Kortom: een aanwinst voor tijdens je detox kuur thuis. Het boekje Eiwitrijk van Fern Green is hier te bestellen voor €17,98 bij bol.com. Vast een recept proeven? Check de gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *