Falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus

Falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus

Een heerlijk recept voor groene falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus. Erg vullend, zo klaar, super voedend en passend in je detox kuur! Ik heb iets met Midden-Oosterse recepten de laatste tijd, ik ben er dol op. De kruiden, de frisse salades ( zoals het detox recept voor Tabouleh of Shirazi) of wat dacht je van het recept voor zelfgemaakte humus? Yoram Ottolenghi heeft er inspirerende kookboeken vol mee geschreven, zie mn recensie. Goed, ik kan er uren over door kletsen, misschien tijd voor een reisje er naar toe?

Vegetarisch recept groene falafel met spinazie en een yoghurtdressing van tahin. Voedzaam, rijk aan vezels en erg lekker als hoofdgerecht!Eerst even over kikkererwten. Kikkererwten gaan al meer dan 7500 jaar terug als belangrijke voedingsbron! Peulvruchten zoals kikkererwten bevatten veel eiwit, vezel, magnesium, ijzer en zink. Een portie van 100 gram bevat al gauw 5 gram vezels wat je stoelgang bevordert. Ze zijn zo makkelijk te gebruiken voor in heerlijke saladehummus, als snack of verwerkt in een soep. Veel mensen denken dat het veel tijd kost om ze te bereiden, maar je hoeft ze alleen maar te laten weken in water en wat langer te koken. Toch weinig tijd? Kies dan voor kikkererwten uit een glazen pot zonder e-nummers.

Ingrediënten groene falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus, 3 personen, 12 stuks

  • 100 gram baby spinazie
  • 440 gram gebruiksklare kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tl Baharat kruiden, ik gebruik die van Euroma
  • 1 tl limoensap
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 1 a 2 el kokosolie
  • Romige tahin yoghurt saus: 120 ml geitenyoghurt, 2 el tahin, 1 el citroensap
  • Optioneel: simpele salade van veldsla, cherrytomaatjes, ui, avocado en wat lekkere extra vergine olijfolie
  • Staafmixer/ keukenmachine

Bereiden groene falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus

Vegetarisch detox recept: groene kikkererwten balletjes met spinazie. Zo lekker als hoofdgerecht. Pak het bakje van de staafmixer/ keukenmachine en doe daar de knoflooktenen en de spinazie in. Wanneer het fijn gemalen is doe dan de kikkererwten erbij, maal het niet te fijn! Haal de brei uit de keukenmachine en doe deze in een grote kom. Voeg de limoensap, het kikkererwtenmeel en de kruiden toe. Ok, mouwen opstropen en kneden maar! Maak er 10 tot 12 platte kleine burgertjes van en bak deze in kokosolie bruin, ongeveer 7 minuten aan elke kant. Zet het vuur niet te zacht. Maak ondertussen de yoghurt tahinsaus. Simpel, gewoon de ingrediënten mengen met een vork. Opdienen! Ik heb er voor gekozen een simpele salade bij te serveren. Ook zo klaar en lekker fris naast de groene falafel met spinazie en romige tahin yoghurt saus. Hoe heeft het gesmaakt?

Even een grote schoonmaak in de lente? Hoe fijn is het als er iemand meekijkt gedurende 30 dagen? Als detoxcoach geef ik je recepten, tips en steun gedurende de detox kuur. Al vanaf € 100. Mail me, ik hoor graag wat ik voor je kan doen.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *