Feta uit de oven, Grieks voorgerecht

Detox recept: Grieks kerst voorgerecht: Warme feta uit de oven. Zachte geitenkaas met warme tomaten paprika en knoflook.Feta uit de oven, Grieks voorgerecht

Op vakantie in Griekenland heb ik weer overweldigend lekker gegeten, wat een rijke keuken! Dit jaar wilde ik op zoek gaan naar detox gerechten. Naast alle vlees gerechten was er vast wel iets te vinden wat zou passen in een detox kuur… gelukkig is het mij gelukt een paar beauties van gerechten te vinden die prima in een detox kuur en gezonde leefstijl passen. Niets zo belangrijk als gevarieerd eten, en dat kan gelukkig in een detoxkuur bij I Love Detox!

Dit recept kan in de oven worden bereid, maar met mooi weer ook in The Big Green Egg! Ik heb Feta uit de oven gegeten als voorgerecht. Als gezonde kleine lunch zou dit gerecht voor 1 persoon ook prima zijn, houd dan de hoeveelheid aan van 2 personen zoals hieronder.

Detox recept: Grieks kerst voorgerecht: Warme feta uit de oven. Zachte geitenkaas met warme tomaten paprika en knoflook.Ingrediënten Feta uit de oven 2 personen:

  • 1 plak feta
  • 4 gele, rode of groene ringen paprika
  • 1 tasty tom tomaat in plakjes
  • 2 eetlepels olijven zonder pit, eventueel in ringen, wat jij fijn vindt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook beiden doormidden gesneden
  • een enorme scheut olijfolie

Bereiden Feta uit de oven:

Feta uit de oven, Grieks voorgerecht met tomaat, oregano, olijven, olijfolie, knoflook en feta.Leg in het ovenschaaltje de plak feta in zijn geheel. Drapeer daar over de ringen paprika, tomaat en de olijven. Giet vervolgens zoveel olijfolie in het schaaltje dat de plak bijna volledig onder de olie ligt. Voeg tot slot de knoflooktenen toe aan de olie en bestrooi het geheel met oregano. Doe het schaaltje 15 minuten in de oven à 200 graden tot de feta gesmolten is.

Daar is je Feta uit de oven! Heerlijk smeuïge geitenkaas in zachte groenten met lekkere kruiden en knoflook. Ik ben benieuwd hoe jouw Feta Fourno heeft gesmaakt :-).

Kali Orexi, smakelijk eten! Benieuwd naar meer Griekse recepten? Check eens de Griekse salade of garnalen in tomaten feta saus voor een heerlijk zomergevoel.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *