Frisse zomer detox salade met radijs!

Deze vegan frisse zomer detox salade met radijs is makkelijk, snel klaar maken en overheerlijk als gezonde lunch of hoofdmaaltijd.

Tijdens een detox kuur eet je veel groenten in hun pure, vaak rauwe, vorm. Hoe zorg je nou dat je lekker eet, zonder je een konijn te voelen en meer dan genoeg variatie binnen krijgt? Dit recept voor een gezonde frisse zomer detox salade geeft je genoeg voedingsstoffen, energie en kracht. Makkelijk als snelle detox lunch of hoofdmaaltijd. En het ziet er heerlijk zomers uit op je bord!

Vegan frisse zomer detox salade met radijs. Gezond, makkelijk en snel klaar te maken en boordevol voedingsstoffen door alle kleuren die in deze maaltijd verwerkt zitten. Kleuren voeding is ontzetten gezond!
Mercado de La Boqueria, Barcelona

Deze salade past goed in een detox kuur. Waarom vraag je je misschien af. Het eten van verschillende kleuren is ontzettend gezond. De oranje en gele tomaten en paprika bijvoorbeeld zitten vol met beta caroteen. Je lijf zet dit om naar vitamine A. Een krachtig anti-oxidant wat cellen beschermt tegen vrije radicalen en zorgt voor gezonde botten, tanden en huid.

In rode groenten zoals in de tomaten zit lycopeen, een krachtig oxidant. Het vermindert risico op kanker en verbetert de conditie van de bloedvaten.

Groene groenten zoals de peterselie, avocado en komkommer zijn onder andere rijk aan chlorofyl, vezels en vitamine C.  Deze voedingsstoffen verminderen de kans op kanker, verlagen de bloeddruk en versterken je immuunsysteem.

Ingrediënten frisse zomer detox salade met radijs voor 1 persoon

  • 1/3 komkommer in kleine stukken gesneden
  • 10 gekleurde cherry tomaten in halfjes gesneden
  • 4 radijsjes in plakjes gesneden
  • halve paprika in stukjes gesneden
  • 1 kleine rode ui in fijn gesneden
  • halve avocado in blokjes gesneden
  • Dressing:  4 el extra vergine olijfolie, 3 el appelazijn, 1 el verse peterselie geknipt, zout en zwarte peper

Bereiden vegan rauwkost salade

Detox zomer recept? Probeer deze frisse zomer detox salade eens. Wil je afvallen, zit je in een dieet of in een detox kuur? Deze gezonde makkelijke salade is heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Meer info? Detoxcoach Nico van RossumKluts de ingrediënten van de dressing door elkaar. Pak vervolgens een groot diep bord. En leg daar de komkommer, cherry tomaten, plakjes radijs, paprika, ui en avocado in. Giet de dressing er over en klaar is je super gezonde salade.

De dressing proeft los misschien een beetje pittig. Ik raad je toch aan alle dressing over de frisse zomer detox salade te gieten. Het geeft net even een pittige bite aan de rauwkost salade. Ik heb enorm genoten van de frisheid en gezondheid 😉 hoe heeft de frisse zomer detox salade jou gesmaakt?

Wil je meer weten over gezonde producten, etiketten lezen of een detox kuur? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op. En misschien zien wij elkaar in de supermarkt of bij jou aan de keukentafel!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *