Wat kan het toch heerlijk zijn na alle drukke werkweken Ć©n een sapkuur (waarover later meer) de tijd te nemen om lekker te koken voor m’n lieve schat en mijzelf. Al was het vandaag een druilerige dag, deze detox salade met garnalen en een dressing van citrusfruit is zo fris, ik werd er echt blij van. En als het een warme dag is lijkt me dit ook een gezonde, lekkere lunch of lichte avondmaaltijd! Of wat dacht je van de combi met wat ronde rijst, ideaal als stevige hoofdmaaltijd.
Even over knoflook. Maar liefst 4 teentjes zitten er in deze citrusfruit dressing!Ā Regelmatig knoflook eten is super goed voor je. Het wordt in verband gebracht met het verminderen of zelfsĀ voorkomen van vier van de belangrijkste doodsoorzaken wereldwijd, waaronder hartaandoeningen, beroertes, kanker en infecties. Het Amerikaanse National Cancer Institute beveelt geen voedingssupplement voor kankerpreventie aan, maar ziet knoflook wel als een van de kruiden met anti-kanker eigenschappen. Een teentje per dag wordt aangeraden door de World Health Organisation. In de winter met alleĀ Indiaanse detox curry recepten prima te doen maar in de zomer voor mij best een uitdaging!
Ingrediƫnten frisse zomer salade met garnalen en citrusfruit voor 2-3 porties
- Sap van 2 sinaasappels
- Sap van 2 citroenen
- Grote scheut olijfolie
- 4 grote knoflooktenen in kleine stukjes gehakt of geperst
- Snuf chili flakes
- Klein handje platte peterselie
- 2 sjalotjes in kleine stukjes gesneden
- 450 gram cocktail garnalen (let op toevoegingen)
- 100 gram mix van veldsla en rucola
- 4 eetlepels amandelen geroosterd in de pan
- 2 avocadoās in blokjes
- Halve komkommer in kleine blokjes
- Himalaya zout en zwarte peper
- Scheutje citroenolijfolie ter garnering
Bereiden frisse zomer salade met garnalen en citrusfruit
Pak een grote mengkom en meng het sap, de olijfolie, knoflook, Ć©Ć©n sjalot, peterselie en de chili vlokken. Pak een diepere koekenpan of hapjespan, zet die op het vuur en giet het mengsel er in. Laat het koken en voor de helft indikken en doe dan de garnalen er bij. Laat 5-10 minuutjes koken tot de garnalen gaar zijn. De saus even proeven, heeft het zout of peper nodig? Pak een grote saladekom, doe daar de sla, de avocado, de resterende sjalot en komkommer in. Zet het vuur uit en haal de garnalen uit de pan en leg ze op de salade. Giet wat van de saus er over heen, zoveel je wilt! Lekker husselen en maak af met een scheutje frisse citroenolijfolie. Ben benieuwd hoe deze lauwwarme detox salade met citrusfruit je heeft gesmaakt. Ik denk dat de garnalen ook heerlijk zijn met ronde rijst. Voor een wat steviger maaltijd.
Jezelf op lastige momenten toespreken kan best een opgave zijn, zeker als je wat kiloās kwijt wilt, gezonder wilt leven of een detox kuur volgt. Met alle plezier wil ik jouw stok achter de deur zijn, die je net weer even kan motiveren het vol te houden. Met tips, recepten en een lieve schop onder je kont š Lees hier de mogelijkheden!
Alweer zo’n lekkere detox salade! Super inspirerend je detox recepten, thx.
Graag gedaan Miranda, dank voor je bericht. Ben je bezig met een detox kuur? Groetjes Nico