Tijdens een detox kuur adviseer ik als detox coach: voorbereiding is alles! Maak daarom het liefst maaltijden waar je even mee vooruit kan. Deze lekkere stevige frittata met zoete aardappel, boerenkool, geitenkaas en uien bijvoorbeeld. Een voedzame maaltijd waar je dagen van kan eten. Als hoofdmaaltijd maar ook lekker als lunch de volgende dag!
Houd jij van eieren? Ik ben er gek op. Op dagen dat ik thuis werk eet ik zeker een eitje of 2 in de middag. Eieren hebben veel gezondheidsvoordelen, al hadden ze vroeger een slechte naam in verband met cholesterol. De luteĆÆne en zeaxanthine in eieren beschermen niet alleen je ogen maar ook je huid door bepaalde lichtgolven te filteren. Eieren van loslopende kippen bevatten de meeste Omega-3-vetzuren, goed voor je hart. Kies wel biologische 3-sterren eieren. Niet alleen hebben deze eieren meer voedingswaarde, scharreleieren hebben 98% minder kans op salmonella!
Ingrediƫnten frittata met zoete aardappel, boerenkool en geitenkaas
- Eetlepel kokosolie
- 8 eieren
- 80 ml geitenmelk
- Rode ui in grove stukken
- 4 teentjes knoflook geperst
- 350 gram zoete aardappel in kleine blokjes
- Geitenkaas, bijvoorbeeld feta of zachte chevre, 100 gram
- 150 gram biologische boerenkool. Cavolo Nero is ook lekker, zorg dan wel dat je de harde stelen hebt verwijderd
- Himalaya zout en zwarte peper naar smaak
- Ovenbestendige pan, (ik hebĀ deze, ideaal voor frittataās die ook in de oven gaan!)
- Oven
Hoe maak je deze heerlijke frittata met zoete aardappel, boerenkool en geitenkaas?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ingrediĆ«nten en kluts de eieren, zout, peper en geitenmelk door elkaar. Verwarm de kokosolie en bak de blokjes zoete aardappel zo’n vijf minuten. Zet het vuur laag, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de boerenkool toe. Roer goed door en laat slinken. Mijn aanrecht en gasfornuis werden een ontplofte bende š Als het de boerenkool wat zachter is en geslonken is, giet dan het eimengsel er over. Meng dit goed door de groenten en aardappel en brokkel de geitenkaas er over. Laat ongeveer tien minuten pruttelen. Zet dan de frittata in de oven tot deze gaar is en de kaas zacht. Eet lekker!