Fruitige detox muffins met havermout

Detox recept Suikervrije fruitige detox muffins met havermout. Lekker vegan, gezond, leuk voor kids en voedzaam!

Fruitige detox muffins met havermout

Als je weinig tijd hebt ‘s ochtend om lunch te maken, wat doe je dan? Hopen dat je een gezonde lunch ergens kan scoren of zorg je dat je iets te grijpen hebt uit de diepvries? Ik ben veel onderweg voor mijn baan en lunch vaak onderweg. Om niet elke keer op een benzine pomp aangewezen te zijn zorg ik dat ik diepvriesbakjes vol lekkers meeneem. Van walnoten, gebakken ei tot tomaatjes, avocado en muffins.

Deze muffin is werkelijk heerlijk en makkelijk te maken. Ook kinderen zijn er dol op, leuk om samen in de keuken te bakken en ideaal om mee te geven als een tussendoortje op school!

Waarom detox vraag je je misschien af? Alle ingrediënten zijn puur natuur, zuivelvrij en glutenvrij. Er zijn geen toegevoegde suikers gebruikt. Dit keer zijn er ook geen dierlijke producten gebruikt, een echte vegan muffin dus!

Ingrediënten fruitige detox muffins met havermout

Ongeveer 10 stuksDetox muffin lunch recept: Suikervrije fruitige detox muffins met havermout. Makkelijk te maken, heerlijk als kindertraktatie en plantaardig!

  • 2 eetlepels chocolade nibs
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 90 gram havermout
  • 4 rijpe bananen in stukken. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de muffins
  • 150 gram blauwe bessen
  • 60 ml. amandelmelk
  • keukenmachine

Bereiden fruitige detox muffins met havermout

Suikervrij vegan recept voor fruitige detox muffins met havermout. Gezond, vol vezels, leuk als traktatie f makkelijke lunch!Verwarm de oven voor op 180 graden. Stop de chocolade nibs, de kokosolie, blauwe bessen ( laat wat over voor de topping), de havermout, de bananen in stukken en de amandelmelk in een keukenmachine, mix tot er een crèmige massa ontstaat. Vul de muffin bakjes en druk er blauwe bessen in. Strooi voor sier nog wat havermout over de bovenkantjes.

Let op, heb je geen siliconebakjes, vet de bakjes dan licht in met kokosolie. Anders blijft de muffin aan het papier plakken…

Bak de muffins 25-30 minuten in de oven. Prik met een stokje in de muffin, als er niets aan blijft hangen is de muffin gaar. Laat afkoelen et voilà! Ik maak vaak een grote hoeveelheid in één keer zodat ik ze kan invriezen voor bezoek, tijdens een lunch onderweg, of de kinderbroodtrommel. Ik heb de muffins ook gemaakt met frambozen en walnoten, aanrader. Varieer dus met je ingrediënten! Ik hoor graag hoe ze smaakten.

Meer muffin tips? Hier het recept voor heerlijke pompoenmuffins en deze kurkuma ontbijtmuffins zijn ook een echte aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *