Op zoek naar een eiwitrijk recept, vegetarisch Ć©n vullend? Deze gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie is een absolute aanrader als hoofdmaaltijd. Toen ik dit makkelijke recept tegenkwam inĀ het boek Eiwitrijk van Fern Green was ik meteen om: die ga ik maken! En met resultaat, ik en mijn proefkonijn hebbenĀ genoten. De bereidingstijd lijkt misschien lang (uurtje) maar daarvan ben je 50 minuten aan het wachten. En in die tijd kan je lekker eh, luieren, lezen, in de tuin werken of knuffelen… š
Linzen zijn peulvruchten, zijn erg voedzaam en zitten boordevol eiwit en ijzer. Linzen helpen het cholesterol in het bloed te verlagen vanwege het hoge gehalte aan oplosbare vezels. Ā De niet oplosbare vezels helpen constipatie en andere maag- en darmaandoeningen zoals PDS, tegen te gaan of te verminderen. Linzen hebben een lage Glycemische Index, ideaal dus voor afvallen en een langzame afgifte van energie ( langzame koolhydraat).
Linzen heb je in verschillende soorten. De rode of oranje worden vaak voor soepen (check deze heerlijke rode linzen soep) of curry’s (mmm) gebruikt. In dit gerecht gebruik ik Puy linzen omdat die een stevige structuur hebben en geen pap worden tijdens het koken. Ok, aan die oven!
Ingrediƫnten gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie voor 2 personen
- 2 rode paprika’s doormidden gesneden en ontdaan van zaadlijsten
- 100 gram De Puy linzenĀ gekookt
- 1 knoflookteen gesnipperd
- 2 ansjovisfilets fijngehakt
- 50 gram feta verbrokkeld
- 2 middelgrote tomaten, van pitten ontdaan en in stukjes gehakt
- Himalaya zout en zwarte peper
- 1 handje basilicumblaadjes
- grote scheutĀ olijfolie extra vergine
- oven
- keukenmachine
Bereiden gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie
Kook de linzen volgens de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de linzen over de paprika helften en schep de knoflook en ansjovis er op. Verdeel vervolgens de tomaatstukjes en feta over de paprikahelften. Bestrooi met zwarte peper. Leg de paprikahelften in een schaal, ingevet met olie, en bedek met aluminiumfolie. Zet in de oven voor 25 minuten. Verwijder daarna de folie en laat nog even 15 minuten in de oven staan.
Om de basilicumolie te maken doe je de basilicum met een grote scheut olijfolie in de keukenmachine en mix tot er een geurige groene olie ontstaat. Besprenkel de gevulde paprika met de olie ( en die is lekker!!) en klaar is jeĀ gevulde paprika met linzen feta en basilicumolie! Laat je weten hoe het heeft gesmaakt?
Wil jij een analyse van je voedingspatroon en een op maat gemaakt detox plan? Ik zie je graag aan de keukentafel!
Photo credit linzen:Ā WordRiddenĀ viaĀ Foter.comĀ /Ā CC BY