Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen en guacamole

Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen, rode ui, avocado en guacamole

Yes! Alweer een makkelijk detox recept voor jullie. Deze gevulde zoete aardappel is zo snel te maken en het leuke is dat zoveel variaties mogelijk zijn. Je kan dit gerecht nog simpeler maken of helemaal voor vegan gaan en de geitenkaas weg laten. De Mexicaanse twist vind ik zeker een aanrader!

Nog even over vezels. Deze avondmaaltijd bevat veel vezels, zo’n 15 gram, meer dan de helft van je dagelijkse behoefte ( 24 gram). Vezelrijke maaltijden bevorderen je stoelgang en zorgen voor een voldoende opname van voedingsstoffen. Zorg er altijd voor dat je voldoende drinkt gedurende de dag bij een vezelrijk voedingspatroon. Liever niet tijdens de maaltijd, dat kan vertragend werken voor de spijsvertering en zorgen dat je minder voedingsstoffen opneemt. Kauw liever goed en vaak zodat je speeksel zijn werk kan doen.

Ingrediënten gevulde zoete aardappel met zwarte bonen en guacamole voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen, ik heb gekozen voor de rode schil en witte binnenkant. De oranje kan ook!
  • 2 eetlepels kokosolie extra vergine
  • Snuf Keltisch zeezout
  • 2 keer kwart theelepel cayennepeper poeder
  • Ook 2 keer kwart theelepel komijnzaad
  • Rode ui in kleine stukjes
  • Knoflookteen geperst
  • 200 gram zwarte voorgekookte bonen uit glazen pot
  • 200 ml vegetarische bouillon zonder gist
  • 2 avocado’s
  • 8 roma tomaatjes
  • Ruime eetlepel guacamole kruiden ( Heb je deze niet, gebruik dan een knoflookteen en een sjalot)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 60 gram gehakte babyspinazie
  • Zachte geitenkaas
  • Oven, bakpapier en keukenmachine

Bereiden gevulde zoete aardappel met zwarte bonen en guacamole

Makkelijk detox recept voor hoofdmaaltijd: Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen en guacamole en spinazieVerwarm de oven op 210 graden.

Meng in een kom de eerste eetlepel kokosolie, een snuf zout, een kwart theelepel cayennepeper en een kwart theelepel komijnpoeder. Dat is wat lastig, de kokosolie is immers niet geheel vloeibaar. Gebruik daarom de achterkant van een lepel om te mengen.

Snijd de aardappels door de lengte doormidden en smeer in met deze pasta. Leg de helften op de schil op het bakpapier in de oven en bak ongeveer 30 minuten tot ze zacht van binnen zijn.

Smelt de andere eetlepel kokosolie in een pan en laat voeg de rode ui toe en de geperste knoflook. Paar minuutjes bakken tot de ui glazig ziet en voeg dan de bonen, de 200 ml bouillon en de resterende kwartjes cayennepeper poeder en komijnpoeder toe. Tien minuutjes laten pruttelen tot de saus is ingedikt en voeg dan de gehakte spinazie toe en de limoensap . Half minuutje roeren en van het vuur halen.

Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen, rode ui, avocado en guacamoleMaak ondertussen de guacamole. Doe de avocado’s in de keuken machine, de romaatjes en de kruiden. Pureren in de keukenmachine en klaar! Als je deze kruiden niet hebt, voeg dan een sjalotje toe en een knoflookteen.

Haal de zoete aardappel uit de oven en maak met een lepel een kommetje in het zachte vruchtvlees. Vul deze met de bonenprut en zachte geitenkaas. Doe een schep guacamole er op, of lekker er naast op het bord. Ik ben reuze benieuwd hoe het je smaakt! De eters die ik op bezoek had waren fan, zelf de grootste vleeseter vond het jammer dat het op was!

Gezond eten is stap 1, maar hoe houd je dat vol in het oerwoud dat supermarkt heet? Een supermarktsafari geeft productkennis en een zee van gezonde alternatieven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *