Gevulde zoete paprika met tonijn en feta

Gevulde zoete paprika met tonijn, kappertjes, ui, tomaat, olijven en feta l

Soms vraag ik me wel eens af hoe ik ooit anders heb kunnen eten. Detox moeilijk? Met alle makkelijke en overheerlijke recepten is het werkelijk een feestje. Voor mij is het meer een lifestyle geworden, ik hoop dat dat voor jou ook geldt. Neem dit makkelijke recept van gevulde zoete paprika met tonijn en feta. Zo klaar en weer een recept met zoveel mogelijkheden! Je kan deze detox maaltijd veganistisch maken door de geitenkaas en tonijn weg te laten en gedroogde tomaat en olijven toe te voegen, of bijvoorbeeld quinoa en bonen toevoegen voor een Mexicaanse twist.

Makkelijk detox recept voor lunch of hoofdmaaltijd: gevulde paprika met tonijn kappertjes en feta.Vaak wordt er in een detox kuur reikhalzend uitgekeken naar het eten van vis, omdat vlees geen optie is. Mijn advies is om vis gematigd te eten. Ik was dol op tonijn uit blik, tot ik er achter kwam dat ik teveel zware metalen had in mijn lijf doordat ik er teveel van at. Door het nemen van een chlorella kuur voelde ik me uiteindelijk beter. Tip: varieer met vis, weet wat voor soort vis het is: is deze gekweekt of wild en heeft het een keurmerk ( meer info zie dit blog). Tonijn heeft veel goede eigenschappen: vol eiwitten, goede meervoudig onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren. Maar het bevat ook kwik door milieuverontreiniging. Zalm, makreel en garnalen bevatten minder kwik. Maak in je detox kuur dus een goede balans tussen het eten van vis en lekker vegetarisch eten!

Ingrediënten gevulde zoete paprika met tonijn en feta voor 2 personen 

  • 2 puntpaprika’s door midden gesneden in de lengte
  • 2 blikjes tonijn
  • 3 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven, ongeveer 10, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels geknipte verse peterselie en wat extra voor garnering
  • 6 cherry tomaten door midden gesneden
  • 2 sjalotten fijn gehakt
  • Eventueel gebrokkelde feta
  • Veel zwarte peper
  • Oven en bakpapier

Hoe maak je de gevulde zoete paprika?

Gevulde zoete paprika met tonijn, kappertjes, ui, tomaat, olijven en feta lVerwarm de oven voor op 200 graden. Pak een kom en voeg de tonijn, kappertjes, olijven, peterselie, tomaatjes en sjalotjes toe. Met een lepel schep je alles door elkaar en voeg flink wat zwarte peper toe. Pak de paprikapunten en vul deze. Wil je het recept mét feta? Brokkel er dan wat feta overheen. Bekleedt het rooster van de oven met bakpapier en leg de paprikapunten er op. 15 minuten in de oven en klaar zijn je gevulde paprika’s! Garneer met wat verse peterselie. Afhankelijk van de grootte van de paprika’s is het een lunch of avondgerecht. Ben je een grote eter maak dan voor de zekerheid er een extra gevulde paprika er bij.

Wil je etiketten leren lezen of een maand een stok achter de deur tijdens je detox kuur? Ik ben graag je detox coach tijdens de lastige momenten!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *