Gezond en snel ontbijt? Lees Superstarters – David Bez

Gezond en snel ontbijt?Lees Superstarters van David Bez, makkelijk kookboek vol zoete en hartige detox ontbijt recepten

Goed voorbereid je detox kuur in? Dan is het handig om een planning te maken met je recepten. Begin eens met een paar dagen. Dit kookboek zal je inspireren met verschillende ontbijtjes! Je koopt enkele basis ingrediënten en je kan zo een week vooruit. Wil je af van je standaard havermout en banaan? Zorg dan dat je dit boek in je handen krijgt voor een lekker en snel ontbijt!

Superstarters – David Bez

Detox ontbijt tips nodig? Kies een detox coach of koop dit boek van David Bez ter inspiratie.David Bez komt uit Milaan en werkt als grafisch ontwerper in de reclamewereld. Vier jaar geleden kwam zijn eerste boek Supersalades uit, zie blog. Een geweldig kookboek met 500 detoxproof salades! Nu is zijn tweede boek uit, Superstarters, met 300 ontbijtjes, en bijna allemaal detox -proof 😉

In het intro van het boek vertelt David Bez hoe hij is gaan experimenteren met gezond en onbewerkt ontbijt. Hij onderzocht veel culturen, ging op zoek naar hartige én zoete ontbijtjes en bovenal wilde hij recepten maken voor snelle ontbijtjes… Ah dát klinkt als muziek in mijn oren!

Tips voor een snel ontbijt

Het boek begint met een aantal tips voor een snel ontbijt. Ik kan me in de meeste prima vinden  (zie blog met detox ontbijt tips), zeker voor in een detox kuur!

  • Meer dan de helft van je ontbijt zou moeten bestaan uit groenten of fruit. Niet alleen omdat je daarvan minstens vijf porties per dag moet eten om genoeg vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen, maar ook omdat ze smakelijk, voedzaam en kleurrijk zijn. (Detox tip: schil fruit niet en wees matig met fruit in verband met suikerpieken)
  • Probeer eens groenten bij het ontbijt. In landen zoals Turkije en Mexico is het de normaalste zaak om groenten bij bijvoorbeeld hun eieren te serveren.
  • Ontbijtgranen: kies voor suikervrije ( lees de etiketten!) en onbewerkte varianten. Denk aan havervlokken, ronde rijst, quinoa, amaranth, boekweit, zelfgemaakte granola.

Gezond ontbijt tips? Koop David Bez superstarters voor inspiratie voor je detox kuur

  • Eiwitten zijn een belangrijke toevoeging  in je ontbijt. Eiwit verzadigt en geeft je een vol gevoel. Denk aan eieren, noten, kaas, linzen, kikkererwten ( hummus). ( Wil je aan de slag met eiwitrijke recepten, lees dit blog eens 😉 )
  • Toppings zijn alle kruidige, zoete en hartige ingrediënten waarvan je maar een eetlepel of twee nodig hebt om je ontbijt op te peppen. Van gedroogd fruit zoals goji bessen ( met mate tijdens je detox kuur!) , chocoladenibs, hennepzaad, bijenpollen maar ook dille, munt, bieslook, basilicum of peterselie.
  • Tot slot kan een dressing je ontbijt af maken, David Bez bedoelt hiermee verschillende soorten, zelf gemaakte, yoghurt of bijvoorbeeld hennepzaadolie of lijnzaadolie. David Bez heeft het zelfs over hummus of avocadopuree voor je hartige ontbijtjes, klinkt goed he?

Recepten voor een gezond en snel ontbijt

Gezonde en snelle ontbijttips: Superstarters van David BezNa alle tips volgen enkele basisrecepten voor zelf gemaakte smaakjes yoghurt. Wat dacht je van hartige avocadoyoghurt? Ook een recept notenyoghurt komt voorbij, zelfgemaakte granola en een banaan-citroen yoghurt. Na enkele basistips volgen alle recepten, verdeeld over zoete en hartige recepten. De zoete ontbijtjes zijn soms weinig vernieuwend ( bijvoorbeeld havervlokken, amandelmelk, aardbeien, blauwe bessen en hennepzaad), andere zoete gerechten zijn zo verrassend! Denk aan couscous met papaya, grapefruit, pistachenoten en bijenpollen. Het leuke van alle recepten is, dat er altijd een vegetarisch of veganistisch alternatief bij staat zodat er een heel nieuw recept ontstaat.

Boekrecensie Superstarters van David Bez. IKook tips voor jouw detox kuur thuis!Vervolgens volgen de hartige ontbijtjes. En eerlijk is eerlijk, ik voelde enige weerstand 😉 maar vond het wel leuk om het te proberen.

Toch vond ik veel van deze ontbijtjes zeer geschikt voor de lunch!

Wat dacht je van komkommer, olijven, makreel, peterselie en een scheut olijfolie? Of pompoen, paprika, quinoa en feta? Bij deze recepten krijg je ook een veganistische, rauwe of vegetarische variant te zien.

Mijn conclusie: dit kookboek is zeer geschikt voor je detox kuur. Er staan wat mij betreft niet alleen voedzame ontbijtjes in, ook voor je detox lunch of zelfs avondeten staan er tal van makkelijke en snelle recepten in. Eén aandachtspunt: zorg dat je ontbijt niet teveel suikers bevat, de kans is erg groot dat je nog voor de lunch al weer honger hebt. Bestellen? Dat kan, het boek bestel je hier voor € 19,95.

Naast de juiste recepten wil je vast weten welke voeding je kan kopen in je detox kuur, om jouw doel te behalen. De supermarktsafari geeft een blijvend andere kijk op jouw boodschappenlijstje. Wil je met vier vriendinnen op detox supermarktsafari? Dan betaal je nog geen €13 per persoon! Check de mogelijkheden.

One thought on “Gezond en snel ontbijt? Lees Superstarters – David Bez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *