Glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto

Glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto. Voedzame makkelijke detox maaltijd vol eiwitten, mineralen en vitaminen.

Glutenvrije pasta is hot! In zowel “gewone”als biologische supermarkten zijn steeds meer soorten verkrijgbaar, zelfs zonder vage toevoegingen, toegevoegde suikers en e-nummers. Zo trof ik laatst bij de Appie glutenvrije erwtenpasta aan. Naast rode linzen pasta, courgetti, zeewierpasta en bruine rijst pasta is ook deze lekker! Ben jij er al bekend mee? Tijd voor een heerlijk, snel te bereiden, detox recept: glutenvrije erwtenpasta met eigengemaakte veldslapesto.

Glutenvrije erwtenpasta met zelfgemaakte veldsla pesto. Detox pasta pesto! Vegan pasta gemaakt van doperwtenmeel. ik gebruik Pedon More than pasta van Albert HeijnGlutenvrije erwtenpasta is gemaakt van doperwten meel. Rauwe doperwten worden vermalen, vervolgens wordt het meel met water gemengd zodat de pasta vormp krijgt. Tot slot droogt het op, et voilà. De smaak die is prima, ik heb geen erwten smaak geproefd. Deze pasta bevat veel eiwitten (21,6 gram per 100 gram), ongeveer het dubbele van gewone pasta (12 gram).  Ideaal dus bij sporten! Ook bevat deze pasta ruim het dubbele aan vezels (7 gram) in vergelijking met gewone pasta ( 3 gram). We zouden iedere dag minimaal 32 gram aan voedingsvezels binnen moeten krijgen voor de preventie van darmkanker.

Ingrediënten glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto 2 personen

  • 140 gram erwtenpasta, fusilli, bijvoorbeeld Pedon ” more than pasta”
  • 120 gram veldsla
  • 80 ml olijfolie
  • 2 kleine teentjes knoflook, in stukjes
  • 65 gram walnoten
  • snuf Keltisch zeezout
  • citroensap van een halve citroen
  • 50 gram Pecorino kaas gerapt
  • handje cherry tomaatjes in halven gesneden
  • keukenmachine

Bereiden glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto

Glutenvrije erwtenpasta gemaakt van doperwten! Suikervrij, lactosevrij en detox proof. Geniet van dit detox recept tijdens je detox kuur of dieet. Meer weten? Contact detoxcoach Nico van RossumOm de pesto te maken stop je de veldsla, olijfolie, knoflook, walnoten, zeezout, citroensap en 30 gram Pecorino ( niet alles dus!) in de keukenmachine. Maak er geen gladde pesto van. Enig structuur in de pesto  beviel erg goed en smaakte prima bij deze fusilli!

Kook de erwtenpasta volgens het pak. Bij Pedon was de pasta binnen 5 minuten gaar. Blijf er wel bij, ik merkte dat de pasta snel te zacht wordt en plakkerig. Goed roeren dus en op tijd afgieten. Schep de pasta in een diep bord, schep de veldslapesto er op. Maak af met cherry tomaatjes en de overgebleven Pecorino kaas.

Wil je liever warme pesto, dan kan je de pesto even opwarmen in een pannetje. Ik vond het geen probleem dat de pesto koud was, de pasta verwarmde het geheel genoeg. Geniet van deze makkelijke maaltijd. Laat je weten hoe je de pasta vond smaken? Groene-erwtenpasta is trouwens ook een perfecte basis voor een koude pastasalade.

Soms weet je niet waarom afvallen niet lukt. Je doet je best maar ergens ontbreekt het je aan kennis of alternatieven. Een detox kuur kan een mooie start zijn om anders naar voeding te kijken en je doel te bereiken. Een voedingsanalyse, supermarktsafari en 30 dagen onbewerkt eten dragen hier aan bij. Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden neem dan contact op. Ik zie je graag aan de keukentafel. 

2 thoughts on “Glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto

  1. Ziet er lekker uit! Ik heb nog een zak rode linzen pasta (niet zo lekker kaal), zou ik deze saus daar ook over kunnen gooien of een andere Nico?
    Dank je wel ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *