Glutenvrije pasta is hot! In zowel “gewone”als biologische supermarkten zijn steeds meer soorten verkrijgbaar, zelfs zonder vage toevoegingen, toegevoegde suikers en e-nummers. Zo trof ikĀ laatst bij de Appie glutenvrije erwtenpasta aan. Naast rode linzen pasta, courgetti, zeewierpastaĀ en bruine rijst pasta is ook deze lekker!Ā Ben jij er al bekend mee? Tijd voor een heerlijk, snel te bereiden, detox recept: glutenvrije erwtenpasta met eigengemaakte veldslapesto.
Glutenvrije erwtenpasta is gemaakt van doperwten meel. Rauwe doperwten worden vermalen, vervolgens wordt het meel met water gemengd zodat de pasta vormp krijgt. Tot slot droogt het op, et voilĆ .Ā De smaak die is prima, ik heb geen erwten smaak geproefd.Ā Deze pasta bevat veel eiwitten (21,6 gram per 100 gram), ongeveer het dubbele van gewone pasta (12 gram). Ā Ideaal dus bij sporten! Ook bevat deze pasta ruimĀ het dubbele aan vezels (7 gram) in vergelijking met gewone pasta ( 3 gram). We zouden iedere dag minimaal 32 gram aan voedingsvezels binnen moeten krijgen voor de preventie van darmkanker.
Ingrediƫnten glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto 2 personen
- 140 gram erwtenpasta, fusilli, bijvoorbeeldĀ Pedon ” more than pasta”
- 120 gram veldsla
- 80 ml olijfolie
- 2 kleine teentjes knoflook, in stukjes
- 65 gram walnoten
- snuf Keltisch zeezout
- citroensap van een halve citroen
- 50 gram Pecorino kaas gerapt
- handje cherry tomaatjes in halven gesneden
- keukenmachine
Bereiden glutenvrije erwtenpasta met veldslapesto
Om de pesto te maken stop je de veldsla, olijfolie, knoflook, walnoten, zeezout, citroensap en 30 gram Pecorino ( niet alles dus!) in de keukenmachine. Maak er geen gladde pesto van. Enig structuur in de pestoĀ Ā beviel erg goedĀ en smaakte prima bij deze fusilli!
Kook de erwtenpasta volgensĀ het pak. Bij Pedon was de pasta binnen 5 minuten gaar. Blijf er wel bij, ik merkte dat de pasta snel te zacht wordt en plakkerig. Goed roeren dus en op tijd afgieten. Schep de pasta in een diep bord, schep de veldslapesto er op. Maak af met cherry tomaatjes en de overgebleven Pecorino kaas.
Wil je liever warme pesto, dan kan je de pesto even opwarmen in een pannetje. Ik vond het geen probleem dat de pestoĀ koud was, de pasta verwarmde het geheel genoeg. Geniet van deze makkelijke maaltijd. Laat je weten hoe je de pasta vond smaken?Ā Groene-erwtenpasta is trouwens ookĀ een perfecte basis voor een koude pastasalade.
Hoi Tanny,
Zo’n lekker gerecht inderdaad, en makkelijk! Rode linzen zou kunnen, al zou ik dan dit gerecht aanraden: https://ilovedetox.nl/rode-linzen-pasta-3-soorten-geitenkaas-saus/ , ken je die al? Smakelijk eten!
Ziet er lekker uit! Ik heb nog een zak rode linzen pasta (niet zo lekker kaal), zou ik deze saus daar ook over kunnen gooien of een andere Nico?
Dank je wel š