Gratis detox kuur voor 5 dagen met recepten en ontspanningstips

Gratis detox kuur schema voor 5 dagen. Simpel, makkelijk programma. Met recepten, afval tips en ontspanningsoefeningen.

Wil je starten met afvallen, vegan of vegetarisch eten of wil je eens een detox kuur met voeding proberen? Dan kan het best lastig zijn zelf een programma samen te stellen. Dit gratis detox schema van 5 dagen helpt je op weg. Met heerlijke gezonde recepten en ontspanningstips. Maar bedenk wel dat een programma van 5 dagen een klein begin is. Want het grootste effect is een kuur van minimaal 28 dagen. Dan is een voorbereiding ook erg belangrijk (zie blog). Ik zeg, gewoon lekker beginnen aan deze gratis detox kuur. Lekker eten zonder gluten, suikers, vlees, gist, koeienzuivel en e-nummers. Dus hopelijk helpt je dit op weg in jouw gezonde doelen!

Voorbereidingstips gratis detox kuur

 • Plan je 5 daagse detox kuur ruim van te voren.
 • En kies een rustige periode voor je detox kuur met weinig verleiding van sociale activiteiten of etentjes.
 • Ook licht je je omgeving in, of doe je het gezellig samen!
 • Haal tijdig je boodschappen.
 • Ook het bijhouden van een dagboekje tijdens je detox kan ontgiftend werken. Wat gaat er door je heen. Waar wil je van af, gedachten bijvoorbeeld of patronen. En waar ben je dankbaar voor of op welke kwaliteit ben je trots?
 • Houd een vast ritme aan van opstaan en naar bed gaan. Je lijf gaat ontgiften en is hard aan de slag en heeft voldoende slaap nodig! (lees hier over alle ongemakken van een detox kuur).
 • Ook beweeg je minimaal 30 minuten per dag.
 • Laat je voorlichten over supplementen ter aanvulling van je voedingsprogramma.
 • Neem de tijd om te eten en te goed en langzaam kauwen.
 • Haal verschillende soorten kruidenthee in huis. Brandnetelthee ontgift, werkt bloedzuiverend is alkaliserend (tegen verzuring van je lijf) en vocht afdrijvend. Absolute aanrader als je wat kilootjes kwijt wilt.
 • Wanneer je wilt afvallen? Dan gebruik je kleinere borden en kommen. Want het is bewezen dat je dan minder eet. Of eet eens met een kleine lepel je yoghurt.
 • Chlorella en koriander helpen bij het verwijderen van zware metalen uit je lichaam. Roofvissen, zoals zwaardvis, haai, tonijn, makreel, snoek, snoekbaars, paling zitten vol met zware metalen. Lees hier meer.
 • Spoel je mond elke dag met kokosolie, oilpulling, ter ontgifting.
 • Gebruik wisseldouches voor een goede doorbloeding.
 • Bouw voldoende ontspanning in. Begin de dag een met een meditatie, dit is mijn favoriet!
Detox programma voor 5 dagen. Simpel, makkelijk vol te houden voor ontgifting en afvallen.

Detox programma voor 5 dagen

Dag 1

In de ochtend start je met een glas lauwwarm water met citroensap en met een meditatie. Vervolgens begin je 15 minuten met oilpulling. Ontbijt fruit zoals grapefruit, aardbeien, blauwe bessen, frambozen, appel, kiwi.

Een half uur voor je lunch neem je een glas lauwwarm water. Vandaag eet je een groene detox salade met spinazie avocado koriander en basilicum. Vergeet niet voldoende te drinken op een dag, bijvoorbeeld detox water.

Neem een half uur voor je avondeten een glas lauwwarm water. Zorg dat je uiterlijk 3 uur voor je gaat slapen, gaat eten. Vanavond staat vegetarische kikkererwten curry met spinazie en tomaat op het programma. Stop een uur voor je gaat slapen met tv, mobieltje of tablet.

Gratis reinigingsdieet van 5 dagen. Voor meer energie, ontgiften en een fris gevoel!

Dag 2

In de ochtend start je met een glas lauwwarm water met citroensap en met een korte ademhalings-oefening. Vervolgens begin je 15 minuten met oilpulling. Daarna start je met een wortel kurkuma gember sap. Vergeet je wisseldouche niet!

Een half uur voor je lunch neem je weer een glas lauwwarm water. Na een half uur lekker lunchen met een quinoa salade: Warme quinoa salade met tonijn, feta, avocado en zwarte bonen.

Ook vanavond neem je een half uur voor je avondeten een glas lauwwarm water. Vanavond is het soeptijd! Een vegan punt paprikasoep met wortel, rode ui en tijm staat op het menu. Zorg dat je wat extra maakt voor de lunch morgen.

Gezond eten, afvallen en eten zonder pakjes en zakjes? Probeer deze gratis detox kuur van 5 dagen.

Dag 3

In de ochtend start je met een glas lauwwarm water met citroensap en met een dankbaarheidsoefening. Waar ben je dankbaar voor? Schrijf eens op in een speciaal boekje en doe deze oefening eens voor een langere tijd. Vervolgens oilpulling. Ontbijt is vandaag vegan yoghurt (bijvoorbeeld amandelyoghurt) met blauwe bessen, gemengde ongezouten ongebrande noten en een eetlepel cacaobibs.

Een half uur voor je lunch neem je weer een glas lauwwarm water. Na een half uur warm je de punt paprikasoep van gisteren op. Ook makkelijk mee te nemen in een thermosfles naar je werk.

Neem een half uur voor je avondeten een glas lauwwarm water. En nu staat een Griekse Frittata op het menu. Een heerlijke omelet vol groenten en feta. Maak weer genoeg, want morgen wordt dit ook je lunch. Maak een heerlijke wandeling vanavond om op te slomen en sluit de dag af met een heerlijk bad van dode zeezout en wat lavendeldruppels. Wedden dat je lekker slaapt? Week vast de mungbonen voor je soep van morgen avond.

Gratis detox menu met recepten en tips voor afvallen en gezond makkelijk eten. Ook genoeg ontspanningstips.

Dag 4

In de ochtend start je met een glas lauwwarm water met citroensap en met een korte meditatie. Vervolgens ontbijt je vandaag weer met wat fruit naar keuze. Maar het liefst zo laag mogelijk in fruitsuikers. Dus denk aan aardbeien, frambozen en blauwe bessen. Eventueel met wat noten er bij.

Zoals ook vandaag: een half uur voor je lunch neem je weer een glas lauwwarm water. En heerlijk, geen voorbereiding vandaag want je eet het restje frittata lekker op! Mocht je trek hebben rond 16 uur, heb dan wat snoeptomaatjes, stukjes komkommer of wortel bij de hand zodat je lekker kan snacken.

Voor je avondmaaltijd neem je een half uur van te voren een glas lauwwarm water. Ook vanavond, net als vanochtend met de oil pulling, een Ayurvedische touch aan je gratis detox kuur. Want vanavond eet je mungbonensoep. Vanavond relaxtijd, met een lekker boek of misschien wel een documentaire over voeding. Bijvoorbeeld Forks over knives of What the health op Netflix, zie tips.

5 dagen gratis detox kuur. Makkelijk vol te houden, met recepten en ontspanningstips. Goed om af te vallen en met veel met you-time!

Dag 5

Klasse, je laatste dag alweer. Vandaag weer hetzelfde start ritueel. Start met een glas lauwwarm water met citroensap en schrijf eens op wat je tot nu toe hebt gemerkt van je kuur. Wat is mee gevallen, wat is tegen gevallen tegen? Wat wil je in je eetpatroon houden? Ontbijt vandaag is een groene detox smoothie.

Ook vandaag een half uur voor je lunch een glas lauwwarm water. En vandaag eet je gevulde avocado met geroosterde kikkererwten en tahinsaus. Dat is smullen geblazen!

Neem een half uur voor je avondeten een glas lauwwarm water. Het laatste gerecht voor dit detox programma is een warme detox salade: linzen met gegrilde groenten. Daarna neem je eens een voetenbadje met dode zeezout en rol je voeten over een houten massage voetenroller. Want ontspannen voeten zijn zo belangrijk! Lekker op tijd naar bed vanavond met een inspirerend boek.

Wow! Je vijfdaagse detox programma zit er op! Mocht je het willen, bouw dan langsaam weer op met zwaardere producten. Niet meteen weer aan de vlees, alcohol en koffie. Stap voor stap. Maar misschien taan je er wel helemaal niet meer naar en maak je er een 10 daagse detox kuur van. Hoe dan ook, alle plezier en succes met jouw gezonde doelen. Toch liever begeleide kuur van een detoxcoach? Mail me, dan kijken we samen naar een plan. En binnenkort komt een blog over een 3 daagse sapkuur! Stay tuned.

2 thoughts on “Gratis detox kuur voor 5 dagen met recepten en ontspanningstips

 1. Dag Lieve Nico,

  Super blij u gevonden te hebben op het net.
  Inderdaad, detoxen hoeft geen hel te zijn, was ook de mening toegedaan van niks eten tijdens de kuur.
  Prachtige, duidelijke en uiterst mooie site.!
  Hartelijke groet,
  Chris

  1. Beste Chris,
   Wat fijn je feedback, dank je wel. Goed voor je innerlijk zorgen is zo belangrijk, het betaalt zich altijd terug. Mooi dat je die stap hebt gezet!
   Alle succes, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *