Grieks hoofdgerecht garnalen in tomaten en feta saus

Grieks hoofdgerecht shrimp saganaki: garnalen in tomaten feta saus. Een van mijn favoriete Griekse recept uit Griekenland. Gezond, makkelijk en snel klaar te maken. Prima tijdens dieet, afvallen of detoxkuur. Ik ben net terug van een ontspannen digital-free vakantie in Mykonos, een prachtig Grieks eiland. Dit jaar hebben we weer ons best gedaan nieuwe Griekse tavernes en dus lekkere Griekse gerechten te ontdekken. Gelukt! Deze Garides Saganaki bijvoorbeeld. Een Grieks hoofdgerecht: garnalen in tomaten en feta saus. Makkelijk en snel klaar te maken, passend in dieet, bij afvallen of in een detox kuur. Kali Orexi ( smakelijk eten)! Ben jij bekend met de Griekse keuken?

Grieks voorgerecht garnalen in tomaten en feta saus. Zomers gerecht snel klaar te maken,. Past in een detox kuur, bij afvallen of dieet. Vraag naar de mogelijkheden bij detoxcoach Nico van Rossum. Praktijk iomgeving Zwolle, Apeldoorn, Harderwijk, Deventer, Epe, Heerde, Amersfoort.Peterselie is familie van selderij en komt uit het Mediterraans gebied. Bij de oude Grieken was het zelfs een heilig kruid om de winnaars van atletiek wedstrijden te eren. De Romeinen gebruikte het al als garnering op hun eten!

30 gram peterselie bevat 554% van je dagelijkse vitamine K behoefte. Vitamine K is nodig voor een goede bloedstolling en de aanmaak van botten. Peterselie werkt bloedzuiverend en werkt doeltreffend tegen bloedarmoede. Je kan het gebruiken als garnering of in een ontgiftend detox sapje!

Ingrediënten Grieks hoofdgerecht garnalen in tomaten en feta saus, 2 personen

  • 1 grote rode ui in stukken
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 2 vleestomaten in stukken
  • 8 trostomaten in stukken
  • 10 cherry tomaten in halven
  • 1 avocado
  • halve rode peper in ringen
  • blok feta
  • oregano, zwarte peper, Himalaya zout
  • olijfolie om mee te bakken
  • 14 grote garnalen, schoongemaakt, laat je goed informeren over herkomst en let op de onnodige extra ingrediënten!
  • handje geknipte platte peterselie
  • staafmixer

Bereiden Grieks hoofdgerecht garnalen in tomaten en feta saus

Grieks hoofdgerecht shrimp saganaki: garnalen in tomaten feta saus. Een van mijn favoriete Griekse recept uit Griekenland. Gezond, makkelijk en snel klaar te maken. Prima tijdens dieet, afvallen of detoxkuur.Fruit de ui en de knoflook in olijfolie, voeg de rode peper en de tomaten toe. Blijf roeren op matig vuur. Wanneer de tomaten wat zachter worden, na zo’n 10-15 minuten, voeg je de avocado, oregano, zout en peper toe. Even roeren. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer in de tomatensaus. Ik heb licht geblend, ik vind wat grovere stukken in de saus erg lekker. Zet de pan op het vuur terug en voeg de garnalen toe. Laat meekoken tot ze gaar zijn. Voeg 2/3 blok verbrokkelde feta toe. Laat even kort meekoken.

Giet in diepe borden en brokkel boven beide borden de resterende feta. Maak af met  geknipte platte peterselie. Eet smakelijk!

2 thoughts on “Grieks hoofdgerecht garnalen in tomaten en feta saus

  1. De combinatie klinkt apart, maar is echt geweldig! Ik kan me alleen niet voorstellen dat dit heel gezond is met al die avocado en feta 😉

    1. Hoi Bianca, dank voor je reactie! Fijn dat je er van hebt genoten! Dit gerecht is juist erg gezond, misschien bedoel je dat het door de vetten niet gezond lijkt? Avocado zit boordevol vezels, kalium en vitamine B. Laag in suiker en de vetten in de avocado zijn goed voor je hart en huid. De vetten verhogen het HDL-cholesterol gehalte. Dit helpt hart- en vaatziekten voorkomen en beschermt tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. Verder is 1 avocado al goed voor 20% van je dagelijkse inname aan vezels. Feta is ook vet, dierlijk vet, wat je tijdens een kuur inderdaad met mate kan eten. Daarnaast is het zwak alkalisch en daarmee minder verzurend dan koeienkaas. Mocht je meer willen weten, je mag me altijd mailen. Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *