Groene detox salade met spinazie avocado koriander en basilicum

Recept voor detox salade? Deze groene salade met spinazie avocado koriander en basilicum. Voedzame en gezonde lunch of avondmaaltijd voor 2 personen!

Recept nodig voor een detox salade? Zoals je kunt zien is deze rijk gevulde groene salade niet alleen een feestje om naar te kijken. Ook is het is een explosie van vitaminen, mineralen en smaken. Ook is deze groene salade vegan, een boost voor je immuunsysteem en ontzurend. Waarom ik weer voor appelazijn in de dressing heb gekozen?

Appelazijn heeft enorm veel voordelen. Daarvan is een dat het de gezondheid van je hart bevorderd door het cholesterolgehalte laag te houden. Cholesterol is een vetachtige stof die zich kan ophopen in de bloedvaten. Waardoor ze smaller worden en verharden. Dus een hoog cholesterolgehalte in het bloed belast je hart. Want daardoor moet het harder werken om bloed door het lichaam te pompen. Ook toonde een dierstudie uit Iran aan dat ratten die appelcider innamen in staat waren het slechte LDL-cholesterol te verlagen. Maar tegelijkertijd het gunstige HDL-cholesterol te verhogen.

Appelazijn verlaagt cholesterol en werkt goed tegen verkoudheid en verminderd je koolhydratenopname.
Appelazijn:
ongefilterd, onverhit en biologisch

Maar let op, koop biologische, ongefilterde, rauwe appelazijn. Namelijk dan zijn de meest voedingsstoffen bewaard gebleven! En deze van Bragg is mijn absolute aanrader.

Ingrediënten groene detox salade met appelazijn dressing voor 2 personen

 • hand (baby) spinazie
 • 220 gram uitgelekte en gewassen klare kikkererwten
 • 3 lente-uien in ringen
 • 5 cm komkommer in stukjes
 • 5 tomaten in stukken
 • 1 rode paprika in stukjes
 • klein uitje in stukjes
 • 7 gram basilicum blaadjes, in stukjes geknipt
 • 7 gram koriander blaadjes, in stukjes geknipt
 • 1 avocado in blokjes
 • dressing van 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels appelazijn, wat zout en zwarte peper
 • topping sesamzaadjes

Hoe maak je deze groene detox salade?

Groene detox salade met spinazie avocado koriander en basilicum. En een simpele dressing van appelazijn, olijfolie en zwarte peper. Voedzaam en gezond, makkelijk klaar te maken als detoxlunch voor 2 personen.

Ten eerste pak je een grote schaal. Dan meng je alle kneiter gezonde ingrediënten. Vervolgens kluts de ingrediënten van de makkelijke dressing. Tot slot giet zoveel je wilt over de salade.

De hoeveelheid is 2 porties. Ook makkelijk om mee te nemen. Bijvoorbeeld naar je werk, als picknick of gezonde avondmaaltijd. Laat je in de comments hieronder weten hoe deze groene detox salade jou heeft gesmaakt? Misschien heb je zelf nog wat lekkers toegevoegd? Succes met je detox kuur!

Foto appelazijn JeepersMedia on Foter.com / CC BY

En detoxen kan op veel manieren. Want wil je afvallen en gezonder eten? Of kiezen voor een ander leefpatroon of meer zelfvertrouwen ervaren? Daarom help ik je als coach je die belangrijke eerste stap te zetten. Als wil je meer weten? Klik hier voor meer info over de persoonlijk begeleiding.

4 thoughts on “Groene detox salade met spinazie avocado koriander en basilicum

  1. Ah goed te horen Fernande, ik wens je alle succes en plezier met het eind resultaat 😉 Ik ben vandaag ook begonnen met een detox kuur, en dit recept is wat mij betreft onmisbaar! Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *