Groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina

Gezond detox recept: Groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina

En ja, de eerste weken van januari vliegen alweer voorbij. En? Hoe staat het met jouw goede voornemens? Ben je bezig met een kuur of probeer je meer groenten en fruit te eten? Een groene detox smoothie is een perfecte start van je dag. Een vitaminebommetje mét veel vezels. De vezels helpen je de voedingsstoffen optimaal op te nemen. Lees hier 10 tips om zelf detox smoothies te maken. Over deze groene detox smoothie kan ik kort zijn, ga ‘m proberen!

Spirulina in je groene detox smoothie. Ontgiftend, voedend en vol gezonde voedingsstoffen in je detox kuurZeker omdat er spirulina in zit. Ken je spirulina? Spirulina is afkomstig van een blauwgroene alg en wordt in de holistische geneeskunst al honderden jaren over de hele wereld gebruikt. De alg bevat een overvloed aan voedingsstoffen die je lichaam kunnen ontgiften en voeden, waaronder eiwit, B-vitaminen, ijzer en magnesium. Spirulina vormt een krachtig middel tegen vermoeidheid en lusteloosheid door de afbraak en afscheiding van afvalstoffen, specifiek zware metalen. Ik meng vaak een eetlepel door de yoghurt of je groene detox smoothie. Je krijgt er echt meer energie van en je ontlasting wordt constant! Let op: bijzonder smaakje waar je van moet houden  Net als Chlorella, ook zo’n super alg voor in je detox kuur.

Ingrediënten groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina voor 3 grote glazen

  • 1 banaan
  • 2 stengels bleekselderij
  • Halve komkommer
  • 150 gram boerenkool
  • 1 gepelde citroen
  • 150 gram ananas
  • 240 ml amandelmelk zonder zooi
  • 240 ml water
  • Halve eetlepel spirulina
  • Blokje verse gember van ongeveer 1 cm 1 cm, geschild

Bereiden groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina voor 3 grote glazen

Gezond detox recept: Groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulinaDaar kan ik kort over zijn 😉 gewoon alles in de blender stoppen en flink het apparaat z’n werk laten doen en genieten maar! Laat je weten hoe deze groene detox smoothie je heeft gesmaakt? Ik heb er eentje aan het einde van de middag genomen, de rest bewaard in een luchtdichte fles en de volgende ochtend als ontbijt genomen. Langer zou ik ‘m niet bewaren en zeker niet open in de koelkast.
Een blender met veel vermogen is wel erg fijn! Die kan bijvoorbeeld zo’n stuk gember makkelijk aan. Weet je niet welke blender je moet kiezen? Misschien helpt dit artikel je op weg om te kiezen. Meer ideetjes nodig voor smoothies? Check deze detox sap & smoothie recepten!

Een stok achter de deur nodig tijdens je detox kuur? Geen probleem, ik begeleid je graag.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

One thought on “Groene detox smoothie met ananas, boerenkool en spirulina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *