Haverkoeken met kokos en cranberries

I Love Detox recept: haverkoeken met kokos en cranberries. Glutenvrij en suikervrij!Glutenvrij, suikervrij en lactosevrije ontbijtkoeken…. of voor lunch, of vieruurtje. Gewoon heel lekker! Probeer de Haverkoeken met kokos en cranberries eens.

Detox is niet alleen maar afzien, het is ook heel lekker. Je wilt een fitter lijf, minder ballast meezeulen en afkicken van je oude eetpatroon. Dat is niet altijd gemakkelijk en je ervaart best lichamelijk én geestelijk afkickverschijnselen. Graag laat ik je zien dat er heerlijke ( makkelijke!) detox recepten zijn om je vingers bij op te eten. Misschien heb je het blog over Bliss Balls al gelezen? Hier nog een dijk van een snack: Haverkoeken met kokos en cranberries.

I Love Detox receopt: Haverkoeken met kokos en cranberries
Cranberries, rijk aan Vitamine C, E en vezels

Cranberries staan van oudsher bekend omdat ze helpen tegen blaas problemen. Rood fruit heeft een  hoog gehalte flavonoïden ( zie Rood sap) en hebben een hoog gehalte vitamine C en anti oxidanten wat kan beschermen tegen vrije radicalen en kanker. Prima om dagelijks eens wat van te snoepen dus! Let op de ingrediëntenlijst op het pak, vaak wordt suiker toegevoegd aan de cranberries (Jumbo), ananassiroop ( AH) of appelconcentraat (Ekoplaza). Verborgen suikers dus, zelfs bij de “gezonde winkel”! Koop pure gedroogde cranberries bijvoorbeeld online of bij de betere biologische winkel.

De vegan koeken zijn ook heerlijk voor bij de thee, als voedzame lunch, onderweg, als vieruurtje en lekker na het eten.

Ingrediënten vegan haverkoeken met kokos en cranberries, ongeveer 13 stuks

  • 135 gram havervlokken
  • 90 gram geraspte kokos
  • 75 gram gedroogde cranberries zonder toegevoegde suikers!
  • 3 rijpe bananen
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 90 gram amandelsnippers
  • 1 theelepel kaneel
  • zaadjes uit 1 vanille stokje (hier lees je hoe je dat doet)
  • snuf zout
  • bakpapier

Bereiden haverkoeken met kokos en cranberries

I Love Detox recept: Haverkoeken met kokos en cranberriesVerwarm de oven op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een kom. Ik raad je aan lekker met je blote handen te mengen. Zorg dat de banaan goed verdeeld is over de brei. Leg het bakpapier op het rooster. Maak bolletjes van 1.5 eetlepel mengsel en druk deze plat zodat je een mooie koekjesvorm krijgt. Ik heb er voor gekozen om wat grotere en kleinere koeken te maken. Leg ze op het bakpapier en bak ze af in ongeveer 25-30 minuten. Als de koeken een bruine gloed hebben kan je ze uit de oven halen.

Heerlijk om te proeven deze Haverkoeken met kokos en cranberries als ze nog een beetje warm zijn! Ik heb er voor gekozen ze in te vriezen. Heb je bezoek, ben je vergeten ontbijt of lunch in huis te halen: zo ontdooid en klaar om te eten. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *