Healthy snack: Matcha Pistache Bonbons

I Love Detox recept: Healthy snack: Matcha Pistache bonbons

Lekker snoepen én een healthy snack: matcha pistache bonbons

Ik ben dol op snoepen. En zelfs als je een detox kuur volgt kán je snoepen. Niet teveel natuurlijk, ook een healthy snack kan aanzetten. Leuk is wel dat je in een detox kuur leert anders te snoepen, je gaat inzien dat je van natuurlijke producten heel lekkere tussendoortjes kan maken.

I Love Detox recept: Matcha pistache bonbonsTijdens mijn zoektocht naar gezonde snackies kwam ik bliss balls tegen. Een bliss ball is een healthy snack, veelal op basis van gemalen dadels met noten. Ik heb er al veel gemaakt, zie deze recepten. Nu heb ik weer een bijzondere creatie gemaakt wat een eigen vermelding waard is: matcha pistache bonbons. Wat is matcha? Matcha is poeder van hoge kwaliteit fijngemalen bladeren groene thee en komt uit Japan. Het is rijk aan anti oxidanten wat beschermt tegen hartfalen en ouderdom. Het zuivert je bloed en ondersteunt het immuunsysteem. Het smaakt naar gras, zoals je kent van de groene thee. Meer weten over de heilzame werking van de kleur groen?

I Love Detox recept: healthy snack matcha pistache bonbonsOmdat er cafeïne in zit, is het belangrijk de bonbons niet vlak voor het slapen te nemen. Ik lag te stuiteren in bed omdat ik er niet af kon blijven, dat wil ik je besparen 😉 Cafeïne is taboe in de detox kuur alleen maak ik hier een kleine uitzondering. Matcha stimuleert namelijk de afvoer van giftige stoffen, geeft focus, innerlijke rust én energie, is een krachtige natuurlijke detox én de gebruikte hoeveelheid in dit recept is erg klein.

Matcha is met recht een superfood al zegt dat mij niet zoveel meer tegenwoordig. Ik denk dat veel onkruid en groenten in Nederland ook superfoods zijn, alleen kost het een stuk minder. Neemt niet weg dat Matcha boordevol goeds zit, een theelepel per dag door smoothie of yoghurt is voldoende. Kostbaar is het wel, je bent al gauw tussen de €15 of €20 euro kwijt voor een pot. Houd dus aanbiedingen in de gaten, van De Tuinen bijvoorbeeld.

Ingrediënten voor 20 Matcha Pistache bonbons

  • 150 gram cashewnoten
  • 60 gram pistachenoten
  • 12 dadels zonder pit
  • 60 gram kokosrasp
  • 2 theelepels matcha poeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 60 gram gehakte pistachenoten, voor de buitenkant
  • extra kokosrasp naar wens, voor de buitenkant
  • keukenmachine

Bereiding Matcha Pistache bonbons

I Love Detox recept: Healthy snack: Matcha Pistache bonbonsStop alle ingrediënten, behalve de ingrediënten voor de buitenkant, in een keukenmachine en hak deze fijn. Mijn keukenmachine stopte er mee na bijna 15 jaar, ik heb dus een vrij grove variant gemaakt. Maak de mix zo fijn mogelijk. Is het niet smeuïg genoeg, voeg dan nog wat kokosolie toe.

Maak balletjes van het mengsel en rol deze door de gehakte pistache of de kokosrasp. Plaats tot slot de balletjes minstens een half uur in de koelkast. Dan worden ze hard en kan je ze makkelijk eten, zonder dat ze uit elkaar vallen. Smaakt naar meer? Probeer deze bliss balls eens, 4 recepten!

Heb je teveel gemaakt, vries ze eens in. Dan heb je bij visite altijd healthy snacks in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *