Er zijn dieetboeken te over en ik was een ware verzamelaar. Geen enkel boek of rage bleef echter hangen en het bijbehorende dieet ook niet. Tot ik inĀ 2010 het boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel in mijn handen kreeg. Dit boek bleek voor mij een start naar een bewuste leefstijl en uiteindelijk de wegĀ naar I Love Detox. Nu is het 2016 en Jacqueline van Lieshout flikt het weer, een prachtig herziene versie van In 28 dagen van gifbelt naar tempel. Deze versie heeft zij zelf uitgegeven. Ik neem je mee in een boek recensie.
In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Deze versieĀ van het detoxboek van detoxcoach Jacqueline van Lieshout uit 2016 is prachtigĀ qua foto’s en vrolijk qua opmaak, is dikker en bevat meer recepten. Het eerste boek kwam uit toen de focus op voeding in Nederland net begon. Het nieuwe boek is up to dateĀ en bevat meer informatie over het hoe en waarom van detoxen.
Het boek vertelt in hetĀ eerste deel over wat detoxenĀ is en of het echt nodig is. Fijn dat Jacqueline daar bij stil staat. ZeĀ geeft aan dat veel artsen aangevenĀ dat er geen gifstoffen in onze weefsels opgeslagen worden. Toch zijn er ook veel alternatief geschoolde artsen en therapeuten die beweren dat een ontgiftingsprogramma noodzakelijk is voor onze gezondheid. Ontgiften zou noodzakelijk zijn omdat we door onze leefstijl van stress, vervuiling, bewerkt eten en drinken veel gifstoffen hebben opgeslagen die we alleen kwijt kunnen raken door te detoxen. Dit is de koers dieĀ het boek en ook I Love Detox volgen.
De verschillende manieren van detoxenĀ komen aan bod, evenals de detoxĀ techniek van Jacqueline van Lieshout, detox mĆ©t voeding. Het ontgiften van je oude eetpatroon! Ze gaat vervolgens verder in op verschillende soorten bewerkte voeding zoals bijvoorbeeld suiker, e-nummers, zout en vetten. Juist hier willen we van ontgiften.
De detox maand
In deel 2 van het boek gaat detoxcoach Jacqueline van Lieshout in op wat je wel en niet eetĀ in de 28 detox dagen en waarom. Ze laat koffie, gerafineerde suikers, vlees, gluten, Ā e-nummers, koemelkproducten, alcohol, alle niet-volkoren rijst, aardappels zonder schil en niet gefermenteerde soja staan. Ze gaat verder in op de planning van de 28 dagen detox kuur en geeft daarbij ter inspiratie heerlijke detoxĀ recepten. Wat dacht je van hummus met kerrie en kurkuma of soep van waterkers, spinazie en bosui. Belangrijk is dat je de nieuwe manier van boodschappen, alleen puur en onbewerkt, Ā je eigenĀ gaat maken. Daarom zijn er geen voorgekauwde menu- en boodschappenlijsten.
Deel 3 van het boek gaat tot slot over het soort voedingĀ nĆ” de detox kuur van 28 dagen. Wat ga je eten na de detox en hoe blijf je jezelf inspireren in pure voeding.
Mijn advies? Een geweldig boek om een detox kuur mee te starten. Behandel je lijf als een tempel en probeer onbevooroordeeld eens een detox kuur uit. Je voelt je echt herboren en bent gegarandeerd kilo’s kwijtĀ . Het boek In 28 dagen van gifbelt naar tempel kan je hier bestellen voor ā¬23,95. Het boek wordt ook gebruikt als naslagwerk tijdens een detox kuur bij I love Detox.
Hoi! Supermarktsafari, nou hier nog bezig met een sapcentrifuge/slowjuicer safari! En ik vind vooral dat de prijzen zo uiteenlopen.. Budget zo om&nabij de ā¬100? Welke kan je nou het beste gebruiken voor fruit (zowel hard als zacht fruit) en voor groentes (vezelrijke en bladgroente) Graag start ik daar eerst mee op, en dan hopelijk verder met een fijn apparaat lekkere sapjes maken! š
Groetjes!
Hoi Emma,
Ah wat leuk dat je aan de slag wilt met juicen! Het is ook een lastige keuze. Geld en kwaliteit kunnen een belangrijk element zijn om een keuze te maken. Ik ben ooit begonnen met een sapcentrifuge van Marktplaats, dat scheelde geld en je kan zelf ervaren of deze ok is of dat je toch een duurdere, betere of snellere wilt. Ik wilde uiteindelijk toch eentje van betere kwaliteit dus ben uiteindelijk bij een slowjuicer uitgekomen, maar die was duur. Ik heb er een blog over geschreven https://ilovedetox.nl/verschil-tussen-sapcentrifuge-slowjuicer-en-blender/ helpt dit je verder?
Succes Emma!
Groeten, Nico