Indiase Dahl met rode linzen, kokos en spinazie

Detox hoofdgerecht Indiase Dahl met rode linzen kokos en spinazie. Verwarmend en prima recept in een detox kuur thuis

Als ik thuis curry of dahl maak, begint het water al in m’n mond te lopen als ik de kruiden in de pan doe. De hele keuken ruikt naar de heerlijke Indiase ingrediënten en ik verbaas me er altijd over hoe makkelijk het is om een voedzame, kleurrijke Indiase curry of dahl op tafel te zetten. Ook deze Indiase Dahl met rode linzen, kokos en spinazie is een feestje voor je spijsvertering door alle vezels en oh zo makkelijk klaar te maken! Dit detox recept past in je detox kuur en is een aanrader op koude dagen of als je het koud hebt in je detox kuur.

Kruiden en specerijen zijn een gezonde toevoeging in je detox kuur thuis. Bijvoorbeeld in Indiase Dahl met rode linzen. We verwachten vaak dat alleen groenten en fruit heel geschikt zijn voor het bevorderen van je gezondheid. Toch denken we niet direct aan kruiden en specerijen voor een optimale gezondheid. De realiteit is dat kruiden en specerijen vol gezondheidsbevorderende stofjes zitten en ze meer antioxidanten bevatten dan de meeste groenten en fruit! Voeg dagelijks één van deze vijf kruiden of specerijen toe aan je eten, ideaal voor het afweren van ziektes: rozemarijn  (positieve invloed op je stemming, geheugen, darmen en tegen migraine), gember (tegen spierpijn, kanker en goed voor spijsvertering), peterselie (tegen bloedarmoede, oorontsteking, kanker), salie (krachtige anti-oxidant waardoor sterk anti-aging) en tijm (bloedzuiverend, vertraagt ouderdom en vol omega-3).

Ingrediënten Indiase Dahl met rode linzen kokos en spinazie, 2 personen

  • extra vergine kokosolie, ongefilterd
  • witte ui in kleine stukjes
  • 150 gram ronde rijst/ zilvervliesrijst
  • eetlepel gedroogde kurkuma
  • 2 kruidnagels
  • duimpje verse gember, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 1 tl kaneelpoeder
  • halve tl gedroogde koriander
  • halve tl cayennepeper
  • 600 ml groentebouillon zonder gist
  • 220 gram rode linzen
  • 2 el vers citroensap
  • 250 ml kokosmelk zonder toevoegingen
  • 200 gram verse spinazie
  • Himalaya zout en zwarte peper
  • Om af te maken 2 el kokosyoghurt zonder suiker!
  • en tot slot kokossnippers

Bereiden Indiase Dahl met rode linzen kokos en spinazie

Detox hoofdgerecht Indiase Dahl met rode linzen kokos en spinazie. Verwarmend en prima recept in een detox kuur thuisVerhit de kokosolie in een grote (braad) pan en verhit de uien tot ze glazig zien. Voeg alle kruiden, rijst en de knoflook toe en roerbak 2 minuten. Giet de groentebouillon er bij en laat de rijst 15 minuten koken. Voeg de linzen toe en laat nog eens 15 minuten koken. LET OP: ik koos rijst wat 30 minuten moest koken. Reken dus voor je aan dit gerecht begint uit, hoe lang de rijst moet koken, alvorens je de rode linzen er bij doet! Mocht jouw rijst langer óf korter moeten koken, stem daar de de hoeveelheid bouillon op af. Als de rijst en rode linzen zacht zijn, voeg je de kokosmelk toe, citroensap, zout en peper en de spinazie. Even roeren en opscheppen maar. Serveer met een lekkere klodder kokosyoghurt en kokos snippers. Enjoy!

Heb je een stok achter de deur nodig om echt eens af te rekenen met suikers en bewerkte voeding? Als detoxcoach begeleid ik je 30 dagen om jouw doelen te halen. Vanaf € 100!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *