Indiase linzencurry met spinazie en kokosrijst

Verwarmend detox hoofdgerecht: Indiase Dal Saag, Linzencurry met spinazie en kokosrijst

Koken in mijn eentje vind ik heerlijk. Zeker in het weekend als ik alle tijd heb. Muziekje erbij, schoon aanrecht en gaan met die banaan. Helemaal gezellig is het is als mijn stiefdochter er bij is. Ze is 9 en vindt het erg leuk om te helpen. Groenten schoonmaken, snijden, roeren. En heerlijk smullen als het klaar is. Dat is zeker een geluk: ze eet alles! Met deze veganistische Indiase linzencurry waren we wel even zoet, het is niet een van de snelste gerechten maar wel errug lekker.

Indiase Linzencurry met spinazie en kokosrijst. Detox hoofdgerecht voor de koude dagen.Spinazie is een snelgroeiende, eenjarige bladgroente, die vroeg in het voorjaar te verkrijgen is. Het is een oude groente die voor het eerst in Perzië geteeld werd. Het eerste gebruik was als laxeermiddel vanwege het hoge oxaalzuurgehalte. Spinazie barst van de goede eigenschappen! Vol vitamine A ( goed voor huid, ogen en weerstand, K( goed voor je bot opbouw) en foliumzuur. Door de antioxidanten zullen gifstoffen sneller uit je lijf afgevoerd worden.

Eet dus regelmatig spinazie, zie de heerlijke detox recepten!

Ingrediënten Indiase linzencurry met spinazie en kokosrijst voor 4 personen

  • 400 gram (basmati) zilvervliesrijst
  • 300 ml kokosmelk
  • 900 ml water (+tl geraspte gember)
  • 270 gram groene linzen
  • eetlepel kokosolie
  • 1 grote ui in kleine stukjes
  • theelepel komijnzaadjes
  • 3 knoflooktenen geperst
  • groene japaleno in kleine ringen
  • duimpje geraspte gember, ongeveer driekwart eetlepel
  • 4 theelepels Garam Masala
  • sap van 1 limoen
  • 3 gemiddeld grote tomaten in kleine stukjes
  • 220 gram spinazie, in kleine stukken gehakt
  • 120 ml kokoswater
  • 50 ml kokosmelk voor in de curry

Bereiden Indiase linzencurry met spinazie en kokosrijst

Start met het maken van je rijst. De rijst die ik heb gebruikt had 25 minuten nodig om te koken en ik hoefde niet af te gieten.  Houd voor jouw rijst de gegeven tijd aan die op het pak staat en gebruik de bovenstaande verhouding water : kokosmelk. Het uiteindelijke resultaat is een heerlijk geurende zoetige rijst. Bij mij plakte de rijst wat aan elkaar wat heerlijk was met de vochtige curry. Zet ook je linzen tegelijk op en kook zoals vermeld op het pak.

Verwarmend detox hoofdgerecht: Linzencurry met spinazie en kokosrijstSmelt de kokosolie in de pan, bak de ui tot glazig en voeg de komijnzaadjes toe. Even roeren en voeg de knoflook, gember en japaleno toe. Goed roeren, een minuutje laten staan en voeg dan de Garam Masala toe. Weer even roeren, half minuutje laten pruttelen en dan de tomaten en de helft limoensap erbij. Roeren en laat de tomaten zacht worden in zo’n 10 minuten. Voeg de inmiddels gekookte linzen, de kokosmelk, kokoswater en het laatste restje limoensap toe én de spinazie. Mix het geheel, warm het op. Proeven! Heeft het nog wat extra kokosmelk, kruiden of limoen nodig? Serveer de linzencurry samen met de kokosrijst. Eetze!

Meer linzengerechten? Zo lekker voedend en verwarmend… check deze gerechten!

Dit is naar een gerecht van yupitsvegan.com.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *