Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokos

Detox recept heerlijk voor in de winter: Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokos

India, ben je er wel eens geweest? In mijn studententijd heb ik een maand gereisd in dit prachtige land. Wat een geuren en kleuren, viezigheid en vreugde. Een land met contrasten. Ik raad het je aan en zeker ook vanwege het eten! Ik ben dol op curry. Dat heb je misschien al gezien op deze site, er zijn tal van Indiase gerechten: Indiase linzencurry met spinazie en kokosrijstIndiase Dahl met rode linzen, kokos en spinazieQuinoa zoete aardappel en kikkererwten in pittige curry en nu deel ik deze beauty Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokos.

Detox recept met kruiden en specerijen: Veganistische Tikka MasalaTikka verwijst naar de gemarineerde kleine stukjes vlees, vis of groenten die in een traditionele Tandoor oven worden bereid. Masala is een mix van uien en tomaten, klaargemaakt met specerijen. Een kruidig geheel dus! Specerijen komen vaak uit tropische klimaten ( denk aan kruidnagel, kaneel, gember, kurkuma). Kruiden vaak uit meer gematigde klimaten ( dille, peterselie, basilicum bijvoorbeeld). Alle kruiden en specerijen zijn afkomstig van planten: bloemen, fruit, zaden en wortels. Kruiden en specerijen verbeteren niet alleen de smaak van je eten, ze hebben ook antibacteriële eigenschappen en bevatten veel B-vitaminen en sporenelementen. De meeste kruiden en specerijen bevatten meer antioxidanten dan groenten en fruit. Een gezonde toevoeging dus aan je eten of drankje.

Ingrediënten Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokos voor 3-4 personen

  • 2 el kokosolie
  • 1 grote ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 knoflooktenen geperst
  • 3 cm verse gember in kleine stukjes gesneden/ geraspt
  • 1 el Garam Masala kruiden
  • 2 tl komijnzaad poeder
  • 2 tl gedroogde koriander
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 400 gr kikkererwten uit glazen pot, goed afgespoeld
  • 420 gr fijn gesneden tomaten, deze is heerlijk, of gezeefde tomaten (deze)
  • 15 verse cherrytomaten in halfjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk zonder zooi
  • snuf zout naar smaak
  • verse koriander voor de garnering
  • grote pan
  • 150 gram ronde zilvervliesrijst

Bereiden Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokos

Detox recept heerlijk voor in de winter: Indiase Tikka Masala met kikkererwten, tomaten en kokosKook de rijst zoals vermeld op het pak. Smelt de kokosolie en fruit de ui en knoflook in een grote pan. Doe de kruiden en de verse gember er bij en roer goed tot het geurt. Doe de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de verse tomaten er bij. 15 minuten laten pruttelen, pas op dat het niet aanbrandt. Voeg de kokosmelk toe, goed roeren en vijf minuten laten pruttelen.

Klaar om op te dienen en afmaken met wat verse koriander. Makkelijk hè. Smakelijk eten! Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt, laat je een berichtje achter?

Meer weten over een gezonde leefstijl, af van bijvoorbeeld buikpijn of slapeloze nachten? Misschien biedt een detox kuur uitkomst!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *