Kookboek recensie: Plenty More – Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi, Plenty more. Detox boek recensie van Nico van Rossum DetoxcoachEen ware supermarktsafari, een ontplofte keuken en uiteindelijk de smaakexplosie waar ik op hoopte…hier wil ik meer van proeven… veel meer….Plenty More!

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi, geboren Israëliër, is zijn voedingscarrière begonnen als columnist voor The Guardian. Plenty More is inmiddels zijn vierde vegetarische kookboek. Een dik kookboek met verrassende recepten en prachtige plaatjes waarvan het water in je mond loopt. Toen ik het boek in handen kreeg was ik wat sceptisch, vegetarisch leek mij niet zo sexy. Meer dan een simpele salade was mijn hoogtepunt. Hoe zit het met jouw vega kookkunsten? Toch was ik nieuwsgierig en door de inleiding van het boek werd ik al verrast. Yotam neemt je mee in zijn onderzoekende en inspirerende reis van columnist tot chef kok. Yotam is een mens. Met smaak.

Plenty More

Detox boek recensie Yotam Ottolenghi, PLent more. Detoxcoach Nico van Rossum neemt je mee in de boek review van een bijzonder vegetarisch boekwerk.In dit boek vind je gerechten van lunch tot bijgerecht, hoofdgerecht tot toetje. Het boek is ingedeeld in verschillende manieren van bereiden zoals gehusseld, gestoomd, geprutteld, geroosterd, gestampt en uit de oven. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan zoete verleidingen. Voor de detoxers onder ons: helaas not approved!  Per gerecht staan duidelijk de benodigdheden. En wat voor benodigdheden…Ik werd eerlijk gezegd wat geïntimideerd door de lange lijsten van voor mij onbekende ingrediënten. Denk aan komijnzaad, appelazijn, granaatappelmelasse, geelwortel, mosterdzaad. Hoe klinkt dat jou in de oren? Ik heb doorgezet et voila, het resultaat mag er zijn! Door niet alledaagse ingrediënten krijgen de gerechten verfijnde smaken en geuren die mij doen denken aan het Midden Oosten. Nu ik vaker uit het kookboek kook merk ik dat ik alle basisingrediënten inmiddels wel in mijn keuken heb staan, weg obstakels!

Aanrader?

Boek review Yotam Ottolenghi Plenty more. Detocoach Nico van Rossum beschrijft haar kookboek ervaring. Is het een aanrader tijdens een detox kuur?Ja! Enkele favorieten? Thaise rodelinzensoep met geurige chiliolie. Ik als simpele keukenprins voelde me werkelijk trots om zo’n juweeltje van een soep met eigen gemaakte chili olie op te dienen na uren zwoegen in de keuken. Zijde zacht van smaak en lekker pittig door de olie. Ook de tomaten-granaatappelsalade vond ik lekker fris, prikkelend en deze was snel klaar te maken.

Sommige gerechten zijn binnen een handomdraai klaar, andere gerechten hebben ruime voorbereidingstijd nodig. Dus kom je thuis van een lange slopende werkdag, nee dan zou ik dit kookboek niet aanraden.

Wil je een bijzondere maaltijd maken voor een gezellig dinertje met vrienden en heb je alle tijd om op te gaan in boodschappen doen, koken, proeven, ruiken… kortom het beleven van eten? Let’s go!

Dit boek is voor mij een ware ontdekking. Yotam Ottolenghi heeft voor mij vegetarisch eten werkelijk op de kaart gezet. De recepten zijn vrijwel allemaal Detox proof, zo geeft het jouw detox kuur een leuke twist.

Ben jij klaar voor gezond eten, nieuwe smaken en originele recepten! Aan de slag! Plenty more van Yotam Ottolenghi kost €29,95 en kan je hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *