Kurkuma smoothie met mango, banaan en gember

Kurkuma smoothie recept? Deze Kurkuma smoothie met mango, banaan en gember bouwt je weerstand op en zorgt voor veel energie en antioxidanten.

Zoek je een lekker voedend ontbijt? Ben je klaar met brood of je dagelijkse yoghurt, frambozen en noten? Probeer dit detox recept eens voor een kurkuma smoothie met gember, mango en banaan. Boordevol goeds! Voedend, ontstekingsremmend door de kurkuma, smaakvol, makkelijk te maken en vol antioxidanten!

Kurkuma, ken je deze wonderwortel? Kurkuma is een gele wortel en ook bekend onder Geelwortel, Koenjit, Indische saffraan. Kurkuma wordt al 1000-en jaren gebruikt in de oosterse keuken en als oosters geneesmiddel. Inmiddels zijn er bij 15.000 onderzoeken naar kurkuma gedaan. Curcumine (stof in Kurkuma) heeft een gunstige invloed op kanker, werkt ontstekingsremmend en depressies kan verzachten. En één van de voedingsmiddelen die de meeste anti-oxidanten in zich heeft. Anti-oxidanten beschermen tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels wat hart- en vaatziekten of kanker kan veroorzaken.

Recept kurkuma en gember smoothie? Probeer deze kurkuma smoothie met mango en gember. Super gezond, lekker en goed als je wat verkouden bent.

Eet dagelijks tot drie theelepels kurkuma (met zwarte peper wat zorgt voor een goede opname) door je yoghurt en je hebt al profijt. Door alle kurkuma recepten op de site heb je genoeg variatie. Niet voor zwangere vrouwen!

Ingrediënten kurkuma smoothie met mango, banaan en gember voor 1 groot glas

 • 300 ml kokosdrink, niet van dikke, ik heb deze gebruikt
 • Halve mango
 • 1 middelgrote banaan
 • Theelepel gedroogde kurkuma, of 1,5 theelepel vers geraspte
 • Theelepel gedroogde gember of 1,5 theelepel vers geraspte
 • Halve theelepel kaneelpoeder
 • Eetlepel kokosolie
 • Handje ijsblokjes
 • Blender
 • Leuke rietjes 🙂

Hoe maak je deze lekkere kurkuma smoothie met gember?

Super simpel gezonde smoothie met mango banaan en kurkuma. Top begin van je dag.

Simpel, blender aan en gaan. Ik had eerst de smoothie gemaakt zonder ijsblokjes. Mn vriend vond het te zoet en bitter door de kurkuma en zoete vruchten. “Een handje ijsblokjes heeft het nodig.” En ja, dat maakt het af! Ik heb de blokjes niet helemaal kapot geblend. Ik heb eerder gezegd dat mijn smoothie-voorkeur een combi is van groenten en fruit. Nu ik de opleiding detox consulent heb afgerond weet ik ook dat een combi van fruit en groenten voor gist in je buik kan zorgen. Vandaar hier een wat zoete smoothie met alleen fruit.

Ik raad je aan deze smoothie niet (!) tussendoor te drinken maar echt als maaltijdvervanger. Omdat er veel fruitsuiker in zit, drink het niet te vaak… Drinkse!

Niet alleen gezonde recepten zorgen voor een “Happy heathy” life. Ook je persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan een meer gebalanceerd leven. Naast detoxcoach begeleid ik ook in een gezonde work-life balance. Wil jij ook stappen zetten op dat vlak? Lees hier de mogelijkheden.

Naar een recept van Eatlocalgrown.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *