Lauwwarme salade met zoete aardappel, rode ui, avocado en feta

Recept voor detox lunch salade van gegrilde zoete aardappel en rode ui met feta, avocado, spinazie, veldsla, walnoten en een dressing met citroen en rauwe honing. Smullen, makkelijk en passend in je detoxkuur.

De lente roept! Vogels zingen weer, het zonnetje laat zich iets vaker zien en met een bijna verplicht sociaal-vrij weekend door Corona staat me maar een ding te doen: mijn oud vertrouwde hobby oppakken. Dus hup aan de slag om weer eens een heerlijk detox salade op tafel te zetten. Zelfs mijn vriend als rasechte vleeseter at deze lauwwarme salade met zoete aardappel en rode ui in één keer met smaak op 😉

In dit detox saladerecept gebruik ik rauwe honing. Rauwe honing is niet gepasteuriseerd of gefilterd, heeft geen toevoegingen en is niet verhit boven de 45 graden. Daardoor blijven de voedingsstoffen in tact. Rauwe honing zit vol antioxidanten, is virus remmend, ontstekingsremmend en schimmelinfectie remmend. Daarom meestal beter dan antibiotica! Lees hier meer over de kracht van rauwe honing.Tip: bezoek eens een imker bij jou in de buurt. Elk jaar is er een landelijke open imkerdag. Boeiend voor jezelf, én voor kinderen! 

Makkelijk detoxrecept voor lauwwarme salade van zoete oranje aardappel, rode ui, avocado, spinazie, veldsla en feta met een waanzinnige zoetzure dressing.

Ingrediënten detoxsalade met zoete aardappel, rode ui, avocado en feta voor 2 personen

 • 300 gram zoete (oranje) aardappel in blokjes gesneden
 • 2 rode uien in grove stukken gesneden
 • Scheut olijfolie
 • Zak baby spinazie
 • Zak veldsla
 • Halve avocado in blokjes
 • 75 gram feta in kleine blokjes
 • Handje walnoten verkruimeld
 • Halve citroen uitgeperst
 • 3 eetlepels olijfolie (zo neutraal mogelijk qua smaak)
 • Eetlepel rauwe honing
 • Bakpapier
 • Oven, 200 graden

Bereiden lauwwarme detoxsalade met zoete aardappel, rode ui, avocado en feta

Lauwwarme lunch salade van zoete aardappel en rode ui met feta, avocado, spinazie, veldsla, walnoten en een dressing met citroen en rauwe honing. Smullen, makkelijk en passend in je detoxkuur.

Zet de oven aan en verwarm voor op 200 graden. Snijd ondertussen de zoete aardappel en rode ui en doe deze in een mengkom met een scheut olijfolie. Hussel goed doorelkaar. Leg bakpapier op het rooster van de oven en spreid het mengsel uit. Laat ongeveer 20 minuten warm worden in de oven totdat alles lekker zacht is. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap en de rauwe honing goed te mengen. Pak vervolgens 2 grote kommen en doe in elke kom een grote hand veldsla en spinazie. Verdeel de avocado en feta over de kommen.

Verdeel ook de geroosterde zoete aardappel en rode ui als deze klaar zijn en maak de lauwwarme detoxsalade af met de verkruimelde walnoten en de waanzinnige zoetzure dressing… En, hoe smaakt deze combi? Ook prima naast een visje, als lunchrecept of hoofdmaaltijd. Enjoy!

Naast gezonde detox voeding is je mindset enorm belangrijk. Immers, een gezonde buik maar een stressvol lijf of hoofd geven niet het effect wat je wit. Dan kunnen een paar coachgesprekken enorm waardevol zijn. Ik kom graag met je in gesprek als coach, voor een langdurig positief effect.

2 thoughts on “Lauwwarme salade met zoete aardappel, rode ui, avocado en feta

  1. Hoi Wim,

   Ja wat een feestje he zoete aardappel, zeker als het even in de oven heeft gelegen.Net als de rode ui, die wordt zo lekker zoet!

   Wat betreft de koolhydraten, helaas, zoete aardappel heeft zelfs wat meer koolhydraten dan de gewone aardappel. Maar, de Glycemische Index (G.I.) is lager dan de gewone aardappel. Wat dat inhoudt? Dat de zoete aardappel langzamer wordt verwerkt en je daardoor een langere tijd energie krijgt want je suikerspiegel vliegt niet snel omhoog (bij een snoepje heb je dat bijvoorbeeld wel). Ook zitten er veel meer vezels in deze aardappel, wat een goede stoelgang bevordert.
   Tot slot zit er veel vitamine C in de zoete aardappel, en daar kunnen we allemaal wel wat extra van gebruiken. Zeker nu.
   Dus naast heel lekker, ook super gezond!

   Fijne dag Wim, gezonde groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *