Deze salade met zwarte bonen en avocado komt uit het kookboekje van David Bez. Een leuk inspirerend boek over salades “Supersalades”. Ik heb er een recensie over geschreven. En tja, dan kan een recept natuurlijk niet uitblijven. Hierbij een heerlijke vegan lentesalade met zwart bonen en avocado. Lekker pittig vanwege de peper š
Ook dit recept, net als het andere geplaatste recept van David Bez, is veganistisch.Ā Veganisme is een levenwijze waarbij gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Dat gaat verder dan alleen voedsel zonder dierlijke producten, ook kleding en andere producten zijn diervrij. Dit recept is dus vrij van dierlijke producten.
De vegan lentesaladeĀ is erg vullend vanwege de zwarte bonen vandaar dat er niet veel meer naast geserveerd hoeft te worden. Sinds ik deze salade heb gemaakt dient het vaak als basis om te variĆ«ren, bonen met avocado zijn wat mij betreft een top combinatie! Ben jij er al bekend mee?
De salade kan prima als hoofdgerecht of als stevige lunch geserveerd worden.
Ingrediƫnten vegan lentesalade met zwarte bonen en avocado voor 1 persoon
- 50 gram veldsla
- 100 gram zwarte bonen liefst uit een glazen pot anders uit blik, goed afspoelen onder de kraan
- avocado in stukjes gesneden
- sjalotje in ringetjes gesneden
- Spaanse peper fijngehakt
- handje bladpeterselie
Ingrediƫnten dressing lentesalade met zwarte bonen en avocado
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl vers citroensap
- snufje zout en peper
Bereiden bonensalade met avocado
Verdeel alle ingrediƫnten in een schaal. Mix de ingrediƫnten van de dressing in een apart schaaltje en serveer de dressing apart of er overheen. Wil je een meer RAW salade, voeg dan in plaats van zwarte bonen eens cashewnoten toe aan de lentesalade.
Mmm, eet smakelijk! Laat je hieronder weten hoe jouw vegan salade heeft gesmaakt?